Inderlighetsangsten

Får du hetta når folk hysjer på konsert?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Får du hetta når folk hysjer på konsert

INDERLIGHETEN ER DET MOTSATTE AV COOL. Til tross for at ironiens død har vært varslet mange ganger, har den ikke sviktet oss. Den er der med det behagelige laget av cellofan den legger mellom oss og begivenhetene. Godt er det. Der ironien og kulheten er utstøtningsmekanismer, er inderligheten å ta tingene inn over seg. Men det er så mange ting å ta innover seg. Og hvis du først begynner, tar det aldri slutt. Før man vet ordet av det er du som Kristin Clemet, som innrømmet hos Skavlan at hun gråter av «Tore på sporet».

LA MEG TA ET EKSEMPEL: Fredag for to uker siden var jeg på konsert med de svenske trubadurene Hederos & Hellberg på et utsolgt John Dee i Oslo. Det er helt stille mens de to fremfører sanger om whiskey og tapt kjærlighet. Jeg tror det er det de synger om, men jeg er ukonsentrert. Jeg er mest opptatt av at det er et stort rom helt fullt av helt stille, alvorlige unge mennesker som er i kontakt med følelsene sine. Jeg kan ikke komme på sist jeg var med på noe liknende. Det er vanskelig å være så stille. Når folk begynner å bli fulle blir det mer småsnakk, men da begynner det å gå hysje-bølger gjennom rommet. Det er nesten som å være på skolen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer