Indiana Jones

- Indiana Jones kan bli kvinne

– Vi må bare endre navnet fra Jones til Joan, sier regissøren.

EVENTYRER: Skuespiller Harrison Ford som Indiana Jones i «Krystallhodeskallens rike» fra 2008, her sammen med Shia LaBeouf i rollen som Mutt Williams. Foto: Filmweb
EVENTYRER: Skuespiller Harrison Ford som Indiana Jones i «Krystallhodeskallens rike» fra 2008, her sammen med Shia LaBeouf i rollen som Mutt Williams. Foto: Filmweb Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regissør Steven Spielberg mener at den ikoniske rollen som Indiana Jones kan bli spilt av en kvinne, skriver CNN.

- Vi må bare endre navnet fra Jones til Joan. Og det ville ikke være noe galt med det, sier den verdensberømte regissøren i et intervju med The Sun.

Det er skuespiller Harrison Ford (75) som har fylt rollen som Indiana Jones helt siden den første filmen «Jakten på den forsvunne skatten» kom i 1981.

- Vil fortsette

Nå er en femte film på trappene, og skal etter planen komme på kino i 2020.

Ifølge Spielberg er Harrison Ford da klar for å gi seg som eventyreren.

- Dette vil bli Harrison Fords siste «Indiana Jones»-film, det er jeg ganske sikker på. Men det vil helt sikkert fortsette etter det, sier Spielberg.

71-åringen har vært en uttalt støttespiller av #metoo-kampanjen og den påfølgende Time's Up-kampanjen for likestilling i filmbransjen.

- Jeg tror at vi vil se tilbake på dette om ti år og forstå hvilket vannskille dette er. Det er ekstraordinært det som skjer nå, sa Spielberg tidligere i år, ifølge The Independent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer