«Indiana Jones» lekker som en sil

Mer info og bilder ute. Se video.

(Dagbladet.no): Steven Spielberg og skaperne av «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» har tilsynelatende vært livredde for at detaljer fra filmen skal lekke til nett, men de gjør åpenbart en dårlig jobb med å tette lekkasjene.

Nå har nye bilder fra filmen dukket opp på diverse filmblogger, mens produsentene selv har lagt ut korte bakomfilmer på hjemmesiden.

Den første alvorlige lekkasjen skjedde da stuntmannen Tyler Nelson ga et intervju med The Edmond Sun, der han røpet flere detaljer om handlingen. Problemet var at Nelson hadde signert en taushetserklæring, og da Paramount fant ut om intervjuet truet de med søksmål.

Avisa fjernet seinere intervjuet fra sine hjemmesider.

I begynnelsen av oktober ble det så klart at det hadde vært innbrudd på kontoret til Steven Spielberg, der produksjonsbudsjettet og stillbilder fra innspillingen hadde blitt stjålet.

Tyvene hadde deretter kontaktet flere sladder- og filmmedier og gitt dem tilbud om å kjøpe materialet.

Én journalist bestemte seg for å hjelpe Paramount, og avtalte et møte med tyven i Hollywood. Der ventet politiet, som tok med seg mannen og beslagla materialet.

Tyven - en 37-åring - erklærte seg skylding, og er nå dømt til å sone to år og fire måneder i fengsel.

Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf, Ray Winstone, Karen Allen og John Hurt er blant skuespillerne i filmen, som får premiere i mai til neste år.

Les også:

- Best uten Sean Connery

Er hun den nye «Indiana Jones-skurken?

Blir det «Indiana Jones og krystall-hodeskalle-landet?»