Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Indiana Jones svinger seg tilbake på kino

Harrison Ford (73) skal nok en gang ta på seg den legendariske fedoraen.

VENDER TILBAKE: Harrison Ford blir nok en gang å se på kino i rollen som Indiana Jones. Foto: United International Pictures
VENDER TILBAKE: Harrison Ford blir nok en gang å se på kino i rollen som Indiana Jones. Foto: United International Pictures Vis mer

(Dagbladet): Lenge har det gått diverse rykter om en femte Indiana Jones-film.

I januar skrev Dagbladet at Disney bekreftet at flere historier om arkeologen var på vei, men detaljer om når og om Harrison Ford skulle returnere var ukjent.

Collider og flere medier bekrefter nå at eventyreren vender tilbake på skjermen sommeren 2019.

Ford tilbake Det er Disney selv som bekrefter det mange lenge har lurt på.

- Indiana Jones er en av de største heltene i filmindustrien, og vi gleder oss til han får være på skjermen igjen i 2019, skriver Disney i en pressemelding.

Det mange lenge har lurt på er om Harrison Ford faktisk vil gjøre rollen på nytt. Selv om han for lengst har passert 70 år, virker det ikke som han har noen planer om å gi seg som actionhelt med det første.

Disney bekrefter i pressemeldinga at Ford nok en gang skal ta på seg fedoraen, og at Spielberg er tilbake i registolen.

- Det er sjelden at man har en så perfekt kombinasjon av regissør, produsenter, skuespiller og rolle. Vi kunne ikke vært mer henrykte over å legge ut på dette nye eventyret med Harrison og Steven, skriver Disney.

73-åringen gjentar rollen som Han Solo i den nye «Star Wars»-filmen, og regissør Steven Spielberg fortalte i fjor at han har alle intensjoner om å ha med seg Ford videre i den andre av rollene han er mest kjent for, nemlig Indiana Jones.

Får vilja si I fjor ble det kjent at Spielberg var i gang med planlegginga av en femte film i serien. Den fjerde i rekken hadde premiere i 2008, 27 år etter at Ford spilte Indiana Jones for første gang.

- Jeg tror ikke noen kan erstatte Harrison som Indiana Jones, det tror jeg faktisk aldri kommer til å skje. Det er overhodet ikke min intensjon at en annen skuespiller skal ta over rollen, slik mange skuespillere har vekslet på å spille Spiderman eller Batman, sa regissøren på daværende tidspunkt.

Spielberg får det altså som han ønsker, og resultatet får vi se om tre år.

Kathleen Kennedy og Frank Marshall skal produsere filmen som har planlagt premiere 19. juli 2019.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram