SKUMMEL FIGUR: Jason Momoa og Kiowa Gordon spiller i det amerikanske TV-dramaet "The Red Road".
SKUMMEL FIGUR: Jason Momoa og Kiowa Gordon spiller i det amerikanske TV-dramaet "The Red Road".Vis mer

Indianer og hvit i konflikt og kjærlighet

«The Red Road» - nok et amerikansk bygdedrama.

DVD: Skuespilleren Jason Momoa startet sin karriere i 1999 som Jason Ioane i «Baywatch». Det neste store karrieresteget tok han 11 år seinere i rollen som Khal Drogo i «Game of Thrones».

Om et års tid kan du se ham som Aquaman i filmen «Batman vs. Superman» og et drøyt år seinere som en av «De sju uovervinnelige» i nyinnspillingen ved samme navn.

Hvis alt dette går bra, er det duket for en egen film med tittelen «Aquaman» i 2018.

I mellomtida står han for den dramatiske framdriften i den ferske TV-serien «The Red Road». Sesong én er ute på DVD, og sesong to har nylig hatt premiere. Hver av dem er på seks episoder.

Nok engang er vi på plass i et amerikansk bygdemiljø. Sheriffen Harold Jensen (spilt av Martin Henderson) er til de grader midt i begivenhetene. Lokalsamfunnet er splittet i en hvit og en indiansk befolkning, og Jensens datter er forelsket i en indiandergutt.

Slike Romeo & Julie-forbindelser er ikke uvanlige i TV-serier som minner mer om romaner enn om spenningsserier, for eksempel «American Crime» av forfatteren John Ridley, som for tida går på TV Norge.

Sentralt i handlingen er også forholdet mellom Jensen og kona Jean, som sliter med å tørke opp etter å ha vært alkoholisert, og som dessuten har en fortid som skaper problemer. Hun spilles overbevisende av Julianne Nicholson, kjent fra seriene «Boardwalk Empire» og «Masters of Sex».

Spenningen er basert på grunnleggende konflikter mellom svik og lojalitet, sannhet og løgn, fortidas synder og nåtidas regnskap.

Jason Momoa driver storyen fram med sitt uberegnelige sinnelag og sitt ditto utseende. Med mørkt blikk og en kraftfull fysisk framtoning gir han inntrykk av å kunne eksplodere når som helst. Øynene ser sminkede ut, som hos skurkene i gamle stumfilmer. Han er ikke den du vil møte i skauen neste gang du er på fisketur.