HYGGELIG GJENHØR: Arcade Fire skapte magi under den første Hove-festivalen i 2007. I går satte de et verdig punktum for årets festival. Foto: Eivind Kristensen.
HYGGELIG GJENHØR: Arcade Fire skapte magi under den første Hove-festivalen i 2007. I går satte de et verdig punktum for årets festival. Foto: Eivind Kristensen.Vis mer

Indiehelter i solnedgang

Canadiske Arcade Fire sendte Hove-gjengerne hjem med sekken full av vakre minner.

||| KONSERT: Det går fremdeles gjetord om Arcade Fires forrige Hovekonsert i 2007. Den gangen som siste band ut før hovedattraksjonen The Killers.

Det har egentlig skjedd fint lite med Arcade Fire i mellomtiden, så gårsdagens avansement til toppnavn må kanskje sees på som en slags ønskereprise.  
 

Og, Win Butler gir tydelig beskjed om at de har ventet på å få komme tilbake, før han sender et solmettet festivalpublikum ut i den første av de siste dansene med «Keep the Car Running» og «No Cars Go» hakk i hæl.  

Wins kone, Régine Chassagne, flytter seg fra trommestolen til mikrofonen og den tungt utrustede instrumentparken kverner ut de fleste indievalørene, fra trillende folk til støyende Sonic Youth-gitarvegger.  

Arcade Fire føyer seg inn i en etter hvert lang rekke Hove-artister med lekker scenepryd. Bak på scenen ruver noe som kan se ut som et gigantisk motorveiskilt som prosjekterer scene- og stemningsbilder på forbilledlig vis.

Hove har hatt sin dose med circlepits, de hører dog stort sett hjemme på metalkonsertene, men Arcade Fire manet uoppfordret frem noe som kan minne om jenkavarianten.  

De har litt å gå på før de tangerer magien fra forrige gang. Overraskelsesmomentet er borte og brorparten av publikum er for festivalsedate etter fire lange dager til å løfte intensiteten til det siste nivået.  

Men det forhindrer likevel ikke Arcade Fire å sette et usedvanlig vakkert punktum for en like vakker festival. De varme tonene fra «Intervention» og «Wake Up» bygges opp lag på lag og sprer seg blant tretoppene mens mørket faller taktfast på og sender Hovepublikumet hjem med sekken full av gode minner.

Nå venter alle på «The Suburbs» som kommer i august. Smakebitene fra i går lover godt.