Indisk filmflørt på Kløfta

KLØFTA (Dagbladet): Indias største filmstjerne Sharuk Khan (34) har de siste dagene danset sammen med norske bunadsjenter i en åker - på Kløfta. Slikt blir det storfilm av.

Høres noe småpsykedelisk ut? Kanskje for mange av oss norske nordmenn, men sekvensen er med i den indiske actionthrilleren «Badshash», som betyr «Kongen».

- For oss er dette landskapet eksotisk, vet du. Det er rent, grønt, vakkert - og så er det ikke så mange fans her som forstyrrer innspillingen. Her kan vi få arbeide i fred, sier skuespilleren Sharuk Khan til Dagbladet.

Superstjerne

Denne uka avsluttet Indias superstjerne, med 26 populære filmer bak seg, den hemmelige innspillingen på Kløfta, i Stavanger og i Frognerparken i Oslo.

Filmselskapet har holdt en meget lav profil på innspillingen, men likevel fant flere som har et sterkt forhold til Sharuk Khan og indisk film ut hvor innspillingen foregikk.

Siste dagen Khan var i landet samlet flere hundre mennesker seg utenfor hotellet hans, og det var tilløp til kaos.

- Sharuk Khan er like stor i India og deler av Asia som Tom Cruise og Tom Hanks er i USA og Europa, sier Nasrullah Qureshi og Khalid Hussain, prosjektkoordinatorer her i Norge.

- Hadde vi skutt en slik utendørsscene i India hadde flere tusen vært på plass - og dermed hadde det vært umulig å gjøre det, legger produsent Ratan Jain til.

Dyrt land

Produsenten har tidligere spilt inn indiske filmer i Sveits, men etter et besøk i Norge i fjor ble han fristet til å legge innspillingene her.

- Landet er dyrt for oss. Vi har med oss vel 40 mennesker på innspillingen, og her til lands går pengene raskt, fortsetter han.

Sekvensen i Norge var siste innspilling i den vel tre timer lange filmen, som er så godt som ferdig klipt. Den har premiere i India 27. august. I løpet av september kommer filmen til Norge.

INDISK ROMANTIKK PÅ KLØFTA: Den indiske superstjernen Sharuk Khan har spilt inn sekvenser til filmen «Badshash» både i Stavenger, Oslo og på Kløfta.