JORDSKJELV: Nepalesiske kvinner letter gjennom ruinene i håp om å finne personlige gjenstander. OVer 7000 er drept og mer enn 14 000 skadet etter at jordskjelvet rammet landet 25. april. Foto: AP Photo/Bernat Amangue
JORDSKJELV: Nepalesiske kvinner letter gjennom ruinene i håp om å finne personlige gjenstander. OVer 7000 er drept og mer enn 14 000 skadet etter at jordskjelvet rammet landet 25. april. Foto: AP Photo/Bernat AmangueVis mer

Indiske journalister i Nepal får gjennomgå på Twitter

Beskyldes for å være ufølsomme og for nyhetsfabrikering. - Dere er en skam.

(Dagbladet): Medier fra hele verden har strømmet til Nepal for å dekke jordskjelvkatastrofen som rammet landet for en drøy uke siden.


Nå viser det seg at nepaleserne er svært misfornøyd med hvordan indiske journalister har dekket jordskjelvet.

#GoHomeIndianMedia På verdens pressefrihetsdag søndag tok mange til Twitter for å uttrykke sin frustrasjon med det resultat at hashtagen #GoHomeIndianMedia var blant de mest brukte.

Ifølge Firstpost har denne emneknaggen blit brukt over 70 000 ganger.


De indiske mediene blir blant annet beskyldt for å la jordskjelvet fungere som en publisitetsplattform for landets statsminister Narendra Modi.


Journalistene blir også anklaget for å være ufølsomme, for å bedrive nyhetsfabrikasjon og for å være lite ømfintlige under intervjuer med overlevende. Dekningen blir beskrevet som «såpeopera-aktig».

Flere krever at de indiske journalister forlater landet så raskt som mulig.

#DontComeBackIndianMedia

Men det kan virke som om journalistene ikke nødvendigvis vil få en varm velkomst i hjemlandet.

Også hashtagen #DontComeBackIndianMedia har blitt hyppig brukt det siste døgnet.

- Jeg er stolt av å være indisk, men når jeg ser nyhetene skammer jeg meg. Dere er en skam for nasjonen, skriver en bruker.