Indriðason på sitt beste

Glimrende krimroman der Erlendur leter i fortida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Den islandske etterforskeren Erlendur Sveinsson går sine egne veier denne gangen, når han tar på seg tre saker som strengt tatt ikke skal oppta tida til en travel politimann. Men har man først begynt å jobbe uoffisielt med noe, er det ikke lett å stoppe.

Deprimert kvinne

En kvinne har hengt seg på ei hytte ved en av Islands mange innsjøer. Maria var gift, men etter at moren døde to år tidligere hadde hun vært deprimert, og alle går ut fra at hun har tatt sitt eget liv – bortsett fra Erlendur. Men det er ikke lett å etterforske en sak når den egentlig ikke skal etterforskes, og livet blir ikke enklere når han også begynner å grave i to tjue år gamle forsvinningssaker.

Den ene saken dreier seg om Davið, som forsvant som 20-åring i 1976, og siden den gang har foreldrene hans jevnlig oppsøkt politiet i sakens anledning. Nå er det bare den gamle faren som lever, og en dag kommer han innom for å ta farvel med Erlendur, fordi han har fått lungekreft og snart kommer til å dø. Det får Erlendur til å gjøre en ekstra innsats for å finne ut hva som skjedde med Davið.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer