Ine Hoem med sterk søknad om «årets beste låt»

«When We Collide» topper moden albumdebut.

STERK DEBUT: Unge Ine Hoem albumdebuterer med modne «Angerville». Foto: Monica Santos Herberg
STERK DEBUT: Unge Ine Hoem albumdebuterer med modne «Angerville». Foto: Monica Santos Herberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er imponerende mange «flinke piker» i Norge for tida, i positiv forstand. Ine Hoem blir gjerne satt i jazzbåsen - godt hjulpet av en eksamen fra jazzlinja ved Institutt for musikk (NTNU) i 2009. Dessuten ble hun tidlig dratt med til jazzfestivalen i Molde av faren, forfatteren Edvard Hoem.

Elektronika Men det har ikke satt varige spor. Og mens Hoems første band, Pelbo, hadde elementer av elektronika, jazz og rock, er solodebuten «Angerville» først og fremst et popalbum med mer svevende lydbilder.

Du kan riktignok høre jazzelementer, men da i fraseringa mer enn i musikken.

Ep Det mektige albumhøydepunktet «When We Collide» er eneste låt som er blitt med over fra ep-en «The Island» fra 2013. Et par andre kunne gått rett inn. Det er ikke noe å si på kvaliteten, og det er sikkert ikke er så mange som har fått med seg den.

Men det betyr jo bare at du må oppsøke ep-en også.

Mer sofistikert Det er noe både gammelmodig og modig over albumet.

Hoem høres ut som en krysning av artister som Ane Brun, Thea Hjelmeland, Susanne Sundfør og Highasakite, og særlig i «When We Collide» - som resten av albumet arrangert av Hoem sjøl og produsent Kristoffer Bonsaksen. Låten er blitt mer sofistikert og organisk enn på den mer elektronika-infiserte ep-en, med mer markerte strykere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.