Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

INE MÅ UTVIKLE DEN NORSKE KULTURKANON MOT UTLANDET

Vi kan vinne den nye, kalde krigen med NORSK kultur.

KULTURKANONMINISTER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) er et naturlig valg hvis regjeringen går i gang med å utvikle en ny, norsk kulturkanon. Hun er god til å Bukke Nikke Neie  Foto: Hans Arne Vedlog.
KULTURKANONMINISTER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) er et naturlig valg hvis regjeringen går i gang med å utvikle en ny, norsk kulturkanon. Hun er god til å Bukke Nikke Neie  Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Meninger

Partiet i kjole, 17. mai og hvitt, Høyre, starter det nye året eksemplarisk offensivt. Ikke før har de yppet seg mot Bygde-Norge før de nå viser at de har spisse og blankpussede lakksko også innenfor kulturlivet ettersom de vil løfte fram den norske kulturarven ved hjelp av å opprette en kulturkanon. Kultur – og brunostminister Linda Helleland Hofstad, hvis kodenavn innenfor PST er G35, startet vel egentlig kanonforslaget på sosiale medier før jul og nå er dette tatt videre av Bibelleser og kunnskapsminister Røe Isaksen. han sier til NRK at vi har blitt veldig kortsiktige og glemmer litt viktige kulturuttrykk. –Dette er en måte å synliggjøre kulturen vår ikke bare for framtidige generasjoner, men også for våre nye landsmenn. #detibud.

En kulturkanon er ekte og flott Høyre-politikk der alt skal rangeres for å få vekst og velstand (for de få), alt fra skolegang til kultur og klima. Mange liker dette, og det selvsagt helt ufarlig med en kulturkanon slik blant annet danskene gjorde i 2005–2006. Under arbeidet med en løs kanon vil det garantert bli debatter, og den vil kunne sette i gang en viktig kulturdebatt om hva som er norsk kultur foruten Farmen, Jakten på Kjærlighet, Skal vi danse, God kveld, Norge, bunad, vikinger, Gud, Herreavdelingen og Anno. Pluss Melgaard.

Fra ganske usikre kilder vet vi at flere sentralt plasserte Høyer-folk allerede har sendt inn ønskelister til Røe Isaksen. Miljøvernminister Vidar Helgesen alle bøkene om Varg Veum, og da spesielt I mørket er alle ulver grå. Han er også svak for Sandemoses Varulven. Kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner, er en varm tilhenger av Arne Garborgs Trætte Mænd, mens forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er vågal. Hun vil ha med den hun traller når hun møter representanter fra det amerikanske forsvaret, Bukke nikke neie, av Margrethe Munthe.

Vi som jobber i en naiv muslimelskende kommunistisk tabloidavis har selvsagt mange kandidater til en alternativ og drita full forfatterkanon bestående av Dag, Liv, Vigdis, Tove, Unni, Anne, Helene, Ingvar og Tom. #skål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling