INE MÅ UTVIKLE DEN NORSKE KULTURKANON MOT UTLANDET

Vi kan vinne den nye, kalde krigen med NORSK kultur.

KULTURKANONMINISTER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) er et naturlig valg hvis regjeringen går i gang med å utvikle en ny, norsk kulturkanon. Hun er god til å Bukke Nikke Neie  Foto: Hans Arne Vedlog.
KULTURKANONMINISTER: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) er et naturlig valg hvis regjeringen går i gang med å utvikle en ny, norsk kulturkanon. Hun er god til å Bukke Nikke Neie  Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Partiet i kjole, 17. mai og hvitt, Høyre, starter det nye året eksemplarisk offensivt. Ikke før har de yppet seg mot Bygde-Norge før de nå viser at de har spisse og blankpussede lakksko også innenfor kulturlivet ettersom de vil løfte fram den norske kulturarven ved hjelp av å opprette en kulturkanon. Kultur – og brunostminister Linda Helleland Hofstad, hvis kodenavn innenfor PST er G35, startet vel egentlig kanonforslaget på sosiale medier før jul og nå er dette tatt videre av Bibelleser og kunnskapsminister Røe Isaksen. han sier til NRK at vi har blitt veldig kortsiktige og glemmer litt viktige kulturuttrykk. –Dette er en måte å synliggjøre kulturen vår ikke bare for framtidige generasjoner, men også for våre nye landsmenn. #detibud.

En kulturkanon er ekte og flott Høyre-politikk der alt skal rangeres for å få vekst og velstand (for de få), alt fra skolegang til kultur og klima. Mange liker dette, og det selvsagt helt ufarlig med en kulturkanon slik blant annet danskene gjorde i 2005–2006. Under arbeidet med en løs kanon vil det garantert bli debatter, og den vil kunne sette i gang en viktig kulturdebatt om hva som er norsk kultur foruten Farmen, Jakten på Kjærlighet, Skal vi danse, God kveld, Norge, bunad, vikinger, Gud, Herreavdelingen og Anno. Pluss Melgaard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer