Infamt utspekulert

Overbevisende og svært innfløkt psykologisk thriller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En kvinne blir funnet brutalt drept, og både hennes eksmann og hennes elsker havner i politiets søkelys. Men selv på «døsige» Hamar kan de underligste ting skje.

Det får overbetjent Jonfinn Valmann erfare i løpet av dagene etter drapet, for avslutningen på denne thrilleren er uvanlig overraskende, selv til fiksjon å være.

Mishandling

Knut Faldbakken er de siste åra blitt kriminalforfatter mer eller mindre på heltid – etter et omfattende og til dels omstridt allment, skjønnlitterært forfatterskap siden debuten i 1967. Dette er hans sjette krim siden 2002. Mens han tidligere uttrykte dyp skepsis til sjangeren, har han gått inn i den med stor glød og viser seg å ha godt tak på mord og mysterier. Med sin politihelt Jonfinn Valmann har Faldbakken satt området rundt Mjøsa på det norske, kriminallitterære kartet.

«Senskade» åpner så tilforlatelig at man tror forfatteren har lurt seg selv og lagd et plott som er for innlysende. Prologen handler om en kvinne som blir mishandlet av mannen sin, mens i et av de første kapitlene blir en kvinne funnet drept i sitt eget hjem. Helt opplagt, tenker man, det er jo mannen som har gjort det, er dette noe å lage en kriminalintrige om? Selvsagt er det det, for Faldbakken er en infamt utspekulert krimforfatter i «Senskade».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer