ANMELDELSE: Flaks, kan man kanskje si, at det norske Hells Angels plutselig dukket opp på nyhetene igjen, akkurat i tide til den førtifem år forsinkede oversettelsen av denne boka. Eller kanskje ikke?
Hunter S. Thompsons svennestykke fra 1966 er helvetesenglenes skapelsesberetning. Den skildrer hvordan en liten, hårete gjeng sosiale utskudd på motorsykler ble forvandlet av mediehysterisk skrekkpropaganda til public enemy #1.
Vill vest Hunter S. Thompson var en hjelpeløst ubemidlet freelancer på 28 da han begynte å farte sammen med «motorsykkelsluskene». I atten måneder fulgte han dem flere kvelder i uka, og absorberte alt han så og hørte. «Hell's Angels» er en lærebok i tidløs reportasjejournalistikk. Som i «Moby Dick» tråler historien seg sakte framover mens forfatteren underveis redgjør utførlig for alle slags særegne aspekter ved sykkelfolket.
Thompsons bok kobler «Hell's Angels» opp mot den lange, ur-amerikanske tradisjonen for frykt- og fredløse frihetsjegere. Det vrimler av Western-referanser. Ridende inn i solnedgangen på sine nedstrippede jernhester, utgjorde de ca. 150 medlemmene av Hell's Angels en skrekkinngytende trussel mot alt som ble ansett som trygt og stabilt i etterkrigstidens USA.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger