Vis mer

Info om sykehjemsbemanning

Har Ivar Johansen glemt hva han foreslo?

Meninger

Det er best vi tar fram fakta i diskusjonen mellom bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV) og meg om sykehjemsbemanning. Det virker som om han har glemt hva han selv foreslo i Oslo bystyre før jul. I hans forslag om informasjon om sykehjemsbemanningen står det: «Åpenheten skal være total: Fra sykehjemmets totalbemanning og ned på bemanning per yrkesgruppe for hver avdeling og hver vakttype.»

Dette forslaget ble noe endret i bystyret, slik at SV til slutt stemte for at «Bemanningen bør spesifiseres ned på avdelingsnivå og vaktskift. Informasjonen bør også ligge på det enkelte sykehjem sin nettside». Bystyrets flertall gav ikke sin støtte til denne meningsløse informasjonsflommen og bruken av sykehjemmenes og kommunens ressurser. Det er dette som ville føre til offentlig informasjon om mange hundre tusener av vaktskift, som jeg skrev i mitt forrige innlegg. Det blir laget informasjon om totalbemanningen på det enkelte sykehjem på en slik måte at publikum kan orientere seg. Dette er det enighet om.

Oslo kommune kan imidlertid ikke informere om alt som ligger i tilbudene fra ulike leverandører når de kommer med anbud i konkurranser om sykehjemsdrift. Her er jeg som ansvarlig byråd for området nødt til å følge opp de lover og regler som fins, slik at ikke kommunen gjør seg strafferettslig ansvarlig. Dette gjelder uansett, også når det er valgkamp, som Ivar Johansen nå legger opp til.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.