«Faktisk»

Infoleder i Frp beskrev faktasjekk-tjeneste som «absurd» og «total fallitt», men slettet innlegget

Frps informasjonsleder Kristian Larsson fjernet det kritiske innlegget da NRK tok kontakt.

FÅR KRITIKK: Dagbladet, VG og NRK skal samarbeide for å kjempe mot falske nyheter. Her fra pressekonferansen i Litteraturhuset tirsdag. Infoleder i Frp, Kristian Larsson kritiserer initiativet, men slettet kritikken da NRK ringte ham. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. 
FÅR KRITIKK: Dagbladet, VG og NRK skal samarbeide for å kjempe mot falske nyheter. Her fra pressekonferansen i Litteraturhuset tirsdag. Infoleder i Frp, Kristian Larsson kritiserer initiativet, men slettet kritikken da NRK ringte ham. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Og jeg i min naivitet som trodde at faktasjekk var utgangspunktet for den journalistiske gjerning, skrev Larsson i et innlegg på Facebook tirsdag kveld, melder NRK.

Bakgrunnen var altså at VG, Dagbladet og NRK samme ettermiddag hadde lagt fram planene om tjenesten Faktisk som skal lanseres før sommeren. Den uavhengige redaksjonen skal blant annet ettergå mediene selv.

Innlegget ble fjernet etter at NRK tok kontakt med Larsson. Da hadde tidligere statssekretær for finansminister Siv Jensen, partikollega André Kolve, allerede skrevet en kritisk kommentar til Larssons utspill.

I Facebook-innlegget fastslo Larsson at Norges såkalte meningsbærende redaksjoner ikke stoler på egne journalisters arbeid, og konstaterte at den 4. statsmakt vil opprette en 5. statsmakt.

- Si meg, dersom vi oppretter faktasjekk for faktasjekkerne, hvem skal sjekke deres fakta? Dette blir absurd og vitner om pressens totale fallitt. Og bare vent, kravet om statsstøtte er like om hjørnet, skriver Larsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer