DEBATT

Debatt: Barnehager

Inga Martes vådeskudd

Byråden skyter fra hofta - og bommer om pedagognormen.

ETTER BOKA: Det er ingen indikasjoner på at private barnehager i Oslo – eller landet for øvrig – er dårligere enn kommunale barnehager. Det pedagogiske mangfoldet er større. Sykefraværet er lavere, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
ETTER BOKA: Det er ingen indikasjoner på at private barnehager i Oslo – eller landet for øvrig – er dårligere enn kommunale barnehager. Det pedagogiske mangfoldet er større. Sykefraværet er lavere, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) skyter fra hofta når hun foreslår grep for å regulere barnehagesektoren basert på eierskap og ikke kvalitet. Treffsikkerheten blir deretter.

Gjennom Dagbladet 19. februar begår hun et rent vådeskudd når hun drar inn en ytterligere skjerping av pedagognormen i debatten om private barnehager. For på det området er Oslo kommune selv en sinke.

Faktum er at private barnehager i Oslo har levert atskillig bedre enn kommunale barnehager i Oslo i å innfri pedagognormen (14 barn per pedagog) som trådte i kraft 1. august i fjor. Mens Thorkildsens ordinære kommunale barnehager i snitt hadde 14,4 barn per pedagog, hadde ordinære private barnehager i Oslo 13,1 barn per pedagog.

Ferske tall fra Utdanningsdirektoratet viser at litt under halvparten av de kommunale barnehagene i Oslo har innfridd pedagognormen (med eller uten dispensasjon), mens åtte av ti private barnehager har det.

Det er ingen indikasjoner på at private barnehager i Oslo – eller landet for øvrig – er dårligere enn kommunale barnehager. Det pedagogiske mangfoldet er større. Sykefraværet er lavere. Og foreldrene er mer fornøyde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer