Ingar Helge Gimle takker Vinmonopolet

Skuespillerkarrieren ville ikke vært den samme uten Polet.

I kveld «I Larsens leilighet» på NRK2 får programleder Vegard Larsen besøk av skuespiller Ingar Helge Gimle.

En bydel i fylletåke Han er kjent fra flere filmer, bl.a. som full mann i «Absolutt blåmandag» - en rolle han også fikk Amanda for. Han gestaltet også en annen tørst herre, Sven O. Høiby i «En helt vanlig dag på jobben».

- Men hvor kom dette fylletalentet fra, spør programlederen?

- Da jeg var liten fikk dem et pol på Torshov. Av alle steder, man skulle ikke lagt et Vinmomopol der. Det var harde kår, og der begynte folk ikke drikke - ikke seg sånn vanlig full, men hele bydelen lå som i en tåke i flere år.

I oppgangen der guttungen Ingar Helge bodde, vasset han i fulle folk fra før han begynte på skolen.

Studerte fyllegange som seks åring Han forteller i kveldens episode at han begynte å studere fyllikene som prøvde å komme inn på polet. Hvordan skal de klare å få kjøpt mer? Og han så dem manne seg opp og lette etter balansen før kursen mot pol-døra ble plottet inn.

- Da lærte jeg fyllegangen, mange forskjellige fylleganger.

- Jeg studerte dette da jeg jeg var fem-seks år gammel. Syntes det var kjempegøy, sier Ingar Helge Gimle.

Startet som stuer Han har jobbet som stuer på Fornebu, men i dag er Ingar Helge Gimle en av våre fremste skuespillere. Gimle debuterte i filmen «Plastposen» i 1986.

I tredje episode av «I Larsens leilighet» forteller Gimle om hva som har inspirert ham, og hva som er hans ultimate drømmerolle.

I de åtte episodene møter vi Bjørn Sundquist, Linn Skåber, Ingar Helge Gimle, Anne Marit Jacobsen, Anders Baasmo Christiansen, Ane Dahl Torp, Sven Nordin og Ingrid Bolsø Berdal.

SELFIE: Ingar Helge Gimle blir utsatt for en selfie i «I Larsens leilighet», noe programleder Vegard Larsen syens er morsomt. Foto: Kamilla Marie Johnsen/ NRK
SELFIE: Ingar Helge Gimle blir utsatt for en selfie i «I Larsens leilighet», noe programleder Vegard Larsen syens er morsomt. Foto: Kamilla Marie Johnsen/ NRK Vis mer