Ingar Sletten Kolloen

Romandebut om en villfaren ung mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Etter den store biografien om Knut Hamsun, har Ingar Sletten Kolloen gått over i en helt ny sjanger – han har skrevet en roman.

«Den fjerde engelen» er en tragikomisk oppveksthistorie, en frisk spionthriller og en sår skildring av mentale og fysiske overgrep. Sterke saker, med andre ord.

Burlesk og grotesk

Og bare for å ha sagt det sånn innledningsvis: Kolloen skriver strålende. Man kan ikke unngå å bli revet med av den flommende burleske og groteske fortellingen, som er full av snurrige innfall og uventede dramatiske grep. «Den fjerde engelen» har et driv som aldri lar seg stanse, som knapt har et dødpunkt i løpet av de 370 sidene.

Hovedpersonen bærer det noe omstendelige navnet David Thorfinn Rieber Olsen, og han vokser opp i Tønsberg som eneste barn av ekteparet Aase Marie Rieber og Christian Olsen. Mora er jevnlig innlagt med nervetrøbbel, ellers bedriver hun en manipulerende opplæring av David til å elske staten Israel. Christian tar sterk avstand fra den fanatiske væremåten hennes, men han lar likevel sønnen ta del i hennes daglige saumfaring av aviser for å finne artikler om Israel og Midt-Østen, artikler som hun sirlig limer inn i store bøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer