Ingeborg bygger kinomur

Oslos kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen viser stolt fram sitt nye kinosenter i Vika, som åpner 12. desember. Hun ser ut til å ha lyktes i å bygge en mur mot private kinoetableringer i hovedstaden - ingen tør prøve seg i Ingeborgs by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har klart å skremme dem vekk, sier Moræus Hanssen.

Ikke engang Olav Thon Gruppen - som er en av de norske investorene i privat kinodrift - vil utfordre Oslo Kinematografers monopol.

- Oslo er ikke interessant på det nåværende tidspunkt, sier Robert Chr. Johnsen, som snart åpner privat kino i samarbeid med Thon i Bærum.

For du skal ikke kjøre langt utenfor bygrensene før du møter den første private kinoen: 19. desember åpner Johnsen sin Kino1 i Sandvika, med åtte saler og blant annet den nye James Bond-filmen på plakaten.

Flere planer

Lillestrøm kan bli neste sted med privat kinosenter - kinokapitalister står i kø for å slippe til. Så kommer Drammen, der kommunepolitikerne snart skal avgjøre om de skal avvikle sin kinodrift til fordel for en privat nyetablering.

Vestby har to private kinobeilere, en av dem er filmskaperen Svend Wam, men fylkeskommunen har uttalt seg negativt til denne etableringen. Da er det mer sannsynlig med ny kinosatsing i Ski - der kommunen selv vil bygge et nytt kinosenter og samtidig overta kinodriften i Ås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer