Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingeborg Heldal blir bloggredaktør

Tilbake i Aller media.

NYE KOLLEGAER: Allers konsernredaktør Ellen Arnstad og den ferske bloggredaktøren Ingeborg Heldal skal jobbe tett sammen. Foto: Curt Hjertstedt
NYE KOLLEGAER: Allers konsernredaktør Ellen Arnstad og den ferske bloggredaktøren Ingeborg Heldal skal jobbe tett sammen. Foto: Curt Hjertstedt Vis mer

(Dagbladet): Etter to år som redaktør for Nettavisens Side2.no, trer Ingeborg Heldal inn i rollen som den nyopprettede bloggredaktøren i Aller Media.

Heldal har tidligere arbeidet som programleder i NRK og som journalist i Aller-eide KK. Hun har også vært sjefredaktør for Cosmopolitan og programleder for FEM.

Nå venter nok en utfordring for den kjente redaktøren. Til Dagbladet forteller Heldal at hun gleder seg til å tre inn i stillingen - allerede førstkommende mandag.

- Videreføre satsinga En av oppgavene til den nye redaktøren blir å styrke bloggsatsinga til Aller.

- Det blir spennende å få videreføre satsingen på bloggere. Vi skal bygge videre på dem som allerede er i stallen og ha fokus på å hente inn nye. Vi skal prøve å gjøre dem aktuelle på alle av Aller sine flater, forklarer hun.

Heldal sier at hun ikke helt har sett for seg hvordan de skal gå løs på oppgaven ennå, og at de konkrete forslagene skal drodles fram fra førstkommende mandag klokka ni.

- Stor bredde Hun forteller at målet nå blir å satse bredt på bloggsfæren, med en mangfoldig bukett.

- Det er en stor bredde i bloggsfæren nå. Vi har rosabloggere som fokuserer på mote, også har vi dem som skriver samfunnsvitenskapelige kommentarer, nærmest. Målet er å treffe mange, og vi har prøvd å plukke ut dem med mest sprengkraft, sier Heldal.

Avgjørelsen skjedde raskt, og hun mener det blir vanskelig å gå fra stilling som sjefredaktør.

Det blir likevel godt å komme tilbake til Aller.

- På mange måter var det vanskelig å tre av. Jeg er jo litt dramatisk, men kollegaene mine var heldigvis pragmatiske rundt jobbskiftet mitt. Men det blir gøy å komme «hjem». Jeg har en lang historikk med Allerhuset, forklarer hun.

- «Allerkraften» Allers konsernredaktør Ellen Arnstad forteller til Dagbladet at hun er fornøyd med å få Heldal tilbake til Aller. Hun mener den nyansatte redaktøren nå skal bruke hele husets krefter.
 
- Vi mener at vi nå kan by på «Allerkraften», med konsernets samlede ressurser. Her har vi forlag, eventsatsinger og store publikasjoner både på papir og digitalt. Ingeborgs rolle blir å også utvikle nye forretningsområder for bloggerne, sier Arnstad.
 
Arnstad forklarer at mange av de største bloggerne nærmest har blitt egne mediehus, og mener de fungerer som inspirasjonsunivers for målgruppen. Den vil hun treffe hardere.
 
- Ingeborg skal coache bloggerne og sørge for at vi når målgruppene våre best mulig innenfor kvinneområdet. Vi har store publikasjoner som fortsatt fungerer som inspirasjons- og underholdningsunivers, så bloggerne blir en naturlig forlengelse av dette, sier konsernredaktøren.
 
Dagbladet eies av Aller Media.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media