Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingeborg Moræus Hanssen mistet sin ektemann i natt

Tidligere Aftenposten-redaktør Kjell Hanssen (82) er død.

FATAL ULYKKE: 8. juni 1994 Kjell Hanssen kvestet da en bilist kjørte feil i en rundkjøring ved Aker Brygge. Her sammen med advokat Tor Erling Staff i namsretten i november i 2001 i forbindelse med utgivelsen av Ingeborg Moræus Hanssens (til venstre) bok «Brent av dragen». Sjåføren og familien hennes ville ha trukket boka tilbake på grunn av faktafeil i forbindelse med trafikkulykken. Foto Tom Martinsen
FATAL ULYKKE: 8. juni 1994 Kjell Hanssen kvestet da en bilist kjørte feil i en rundkjøring ved Aker Brygge. Her sammen med advokat Tor Erling Staff i namsretten i november i 2001 i forbindelse med utgivelsen av Ingeborg Moræus Hanssens (til venstre) bok «Brent av dragen». Sjåføren og familien hennes ville ha trukket boka tilbake på grunn av faktafeil i forbindelse med trafikkulykken. Foto Tom Martinsen Vis mer

Tidligere Høyre-politiker, Aftenposten-redaktør og kommentator Kjell Hanssen døde natt til første juledag, 82 år gammel.

Han ble utsatt for en alvorlig trafikkulykke i 1994 - som seinere ble til en omstridt bok.

Det er kona Ingeborg Moræus Hanssen (76) som skriver om dødsfallet på Facebook, melder Nettavisen.

Aftenposten-redaktør Kjell Hanssen var tidligere mangeårig Høyre-politiker, Aftenposten-redaktør og kommentator.

Hanssen var vararepresentant på Stortinget for Akershus Høyre fra 1969 til 1973. Elleve år senere ble han utnevnt til statssekretær i Industridepartementet under først Jan P. Syse, og deretter Petter Thomassen i Kåre Willochs regjering.

Alvorig trfikkulykke For 20 år siden ble Hanssen utsatt for en trafikkulykke, og lenket til rullestol. Dette gikk hardt inn på hele familien, og i 2001 ga Moræus Hanssen ut en bok der hun skrev om blant annet ulykken.

Selvbiografien het «Brent av dragen - samtaler med Ingeborg Moræus Hanssen om livets virkelige drama».

Deler av boka omfatter trafikkulykken, og hvordan den påvirket familien og kjærligheten. I boka gikk hun til hun angrep en navngitt person som hadde forårsaket mannens trafikkulykke. Dette førte til en del debatt i mediene.

«Brenne i evig helvete» Boka ble gitt ut på Kagge forlag, og Erling Kagge og forlaget havnet i Namsretten, ettersom den ønsket å stoppe boka.

Den tidligere kinodirektøren skrev at hun ønsket at den som kjørte bilen som skadet hennes mann skulle «brenne i evig helvete».

Det førte til at Vibeke Ulrichsen, da 31 år, gikk ut offentlig og fortalte sin versjon av trafikkulykken, som invalidiserte Moræus Hanssens ektemann.

«GRETTEN GAMMEL KJERRING»: Ingeborg Moræus Hanssen ga ute en anne bok, «Gretten, gammel kjerring», i 2007.
Foto: Frank Karlsen
«GRETTEN GAMMEL KJERRING»: Ingeborg Moræus Hanssen ga ute en anne bok, «Gretten, gammel kjerring», i 2007. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media