Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingeborg sin egen parodi

Sjefvalentiner Ingeborg Sørensen spiller seg selv i farsen «Hotel Poseidon» kommende fredag. Fra scenekanten får alle ballarrangører råd om hvordan de ikke skal arrangere ball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valentinerne

Etter fjorårets bruduljer har Valentiner-klubben bestemt seg for å ikke arrangere ball i år. Valentinesjefen Ingeborg Sørensen vil prioritere andre ting nå, som familie og venner, hennes hudpleieserie - og være med på amatørteater i Sandefjord.

Prestasjonsangst

- Jeg innrømmer at jeg har litt prestasjonsangst, men jeg var dessverre så dum at jeg sa ja. Men det er jo morsomt og spennende også. Dessuten er det fint å bli invitert med på noe slikt når du er innflytter, sier Ingeborg Sørensen til Dagbladet.

Hun ble overtalt til å være med i farsen bygd over samme lest som «Hotell i særklasse». Det er teateret «Shook» i Sandefjord som setter opp stykket «Hotel Poseidon». Vel 40 personer er med i oppsetningen, som er skrevet av Heljar Berge. Dag Vågsås har imidlertid skrevet Sørensens replikker. Seks forestillinger er hittil satt opp, men det blir muligens tre ekstra forestillinger.

- Jeg har foreløpig ikke sett så mye til mine replikker, men jeg formoder de dukker opp og at jeg får øvd de siste dagene, fortsetter Sørensen, imponert over de mange søte og flinke drivkreftene som er med, ikke minst regissøren Sissel Drægebø.

Helst vil Ingeborg danse rundt på scenen, men en prolaps fra i mai i fjor sitter fremdeles i ryggen.

- Jeg er mye bedre, men langt fra frisk, forteller Sørensen

Har ball-erfaring

Sørensen hevder at hun langtfra er like scenevant i dag som hun var for 20 år siden.

- Og da fant jeg ut at mitt talent er bak kulissene og kamera - ikke foran. Men nå er jeg altså overtalt til å bruke mitt ikke-talent - og komme med råd til ballarrangører hva de ikke skal gjøre når de skal arrangere ball. Der har jeg god erfaring, ler Sørensen.

- Ler du av fjorårets Valentin-oppstyr?

- Nei, det gjør jeg absolutt ikke. Jeg tok meg svært nær av det som skjedde. Det var sårende og vondt - og jeg må innrømme at jeg har felt noen tårer også. Jeg følte meg lurt av NRK - noe som jeg står ved fortsatt.

- Men oppe i dette er det viktig med litt selvironi. Jeg har jo ryggrad og vet hvor jeg står. Derfor er det fint å ha evnen til å le litt av seg selv også. Dette teaterstykket er jo en helt annen vinkling - og det er morsomt, fortsetter Sørensen, som legger til at hun på ingen måte har noen ambisjoner som amatørteater-skuespiller.

- Men det er morsomt med slike utfordringer. Man kan da ikke bare sette seg ned og se på fjernsyn.

Har hatt Prolaps for seks måneder siden forferdelig plaget, hun ønsket danse på scenen, men dkan ikke gjøre det fordi begrenset bevegelig het på grunn

PÅ SCENEN: Ingeborg Sørensen gir råd om hvordan man ikke skal arrangere veldedighetsball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!