Ingemars

Traust fra Finnskogen.

CD: «Vil du væra en Ingemars-venn?», spurte Ingemars på «Gull» (2006). Det er ikke så vanskelig om man har et åpent sinn.

Bandet fra Finnskogen har holdt på i 22 år, selger titusenvis av plater og har en trofast fanskare. Og de gjør mye riktig, fra bruken av dialekt til folkelige tekster med utgangspunkt i lokale historier – her er «Ongkær på nett», fest på lokalet («Såre nasagrev og sprøkkine knoker»), 3 Busserulls’ gamle «De saliges kvarter» og Hank Williams på finnskogdialekt («Mett hjerte vill æss to»).

Hadde de lagt inn mer av lekenheten fra åpningen «A H7 E» (noen takter av verdens mest kjente riff, «Smoke On The Water», glir over i tradisjonelle trekkspilltoner), hadde de nok appellert mer til oss som inviteres til å mene noe om en musikkform som har stivnet ganske mye.

Som mange andre, mikser Ingemars country og gammeldans. Det er mye god musisering, men uten at bandet ønsker eller evner å utfordre. Studioalbum nummer fire blir derfor mest interessant for dem som allerede er i folden..