Ingen adgang

Fatboy Slim ble nektet adgang i Cannes.

Fatboy Slim er i Cannes på filmfestival med kona Zoe Ball. I går fant han ut at hans superstjerne-status som DJ ikke kan brukes til alt.

Slim, som egentlig heter Norman Cook, møtte opp på Nicole Kidmans nye film «Moulin Rouge». På seg hadde han en åpen skjorte. Franske sikkerhetsvakter ville ikke slippe han inn, melder Dotmusic. De insisterte på at han bare kunne komme inn med slips på.

Fatboy Slim er en av Storbritannias mestselgende DJ og soloartist. På 80-tallet var han medlem av bandet The Housemartins. For to uker siden var han i Norge for å spille på «Top of the Mountain» i Hemsedal.

Heldigvis for Cook kom fruen til unnsetning i Cannes. Med sjarm og kløkt klarte hun å overbevise dørmennene om å slippe dem inn, uten slips. Stjernestatusen hjalp nok litt likevel. Og filmen paret til slutt slapp inn på sies å være en opplevelse.

Lite seksuell spenning

«Moulin Rouge» har nemlig fått gode kritikker fra et enstemmig kritikerkor i Cannes. Men de er ikke helt fornøyd med kjemien mellom hovedrolleinnehaverne Kidman og Ewan McGregor. Hver for seg etterlater de to imidlertid inntrykk:

- Det var brilliant, og McGregor er rett og slett sex på pinne. Det var en fantastisk surrealistisk fantasi, sier anmelder Stephanie Bunbury fra Melbourne Age til Ananova.

- Så lenge ingen sovner under forestillingen er jeg fornøyd, sier regissør Baz Lurhmann. Han forsvarer filmen sin: - Jeg er sikker på at de dårlige kritikkene vil komme, men vi har valgt å gå for en utsøkt miks av kulturer og ulike sounds for å fortelle en historie.

God kjemi utenfor lerretet

Kjemien mellom Nicole og Ewan er det ingen ting i veien med etter egne utsagn: McGregor sier til Ananova at de to har hatt en flott kjemi gjennom innspillingen.

Kidman på sin side forteller at hun har utviklet følelsesmessig beundring for motspilleren. - Det var lettere å uttrykke kjærligheten i filmen gjennom sang, fordi den forsterker følelsene, sier Kidman.

Film-musicalen «Moulin Rouge» er en kjærlighetshistorie fra tida rundt århundreskiftet. Filmen kommer til Norge til høsten.