Ingen andre prisvinnere støtter Friele

Vil ikke returnere Fritt Ord-prisene.

RUNGENDE NEI: Kim Friele oppfordret andre prisvinnere til å levere tilbake «diplom, statuett og sølvpengene — eller judaspengene» i protest. Nei, sier tidligere vinnere. Foto: ESPEN RØST
RUNGENDE NEI: Kim Friele oppfordret andre prisvinnere til å levere tilbake «diplom, statuett og sølvpengene — eller judaspengene» i protest. Nei, sier tidligere vinnere. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kim Friele (73) er oppbrakt over at Fritt Ord-juryen i år har gitt æresprisen til Nina Karin Monsen (65), som i boka «Kampen om ekteskapet og barnet» sidestiller homofile med psykisk utviklingshemmede og skriver at homofili aldri vil bli like ærefullt som heterofili.

I Dagbladet i går gjorde homoaktivisten Friele det klart at hun vil returnere den Fritt Ord-æresprisen hun fikk i 1978 for sin utrettelig innsats i kampen for homofiles rettigheter, og hun oppfordret andre prisvinnere til å levere tilbake «diplom, statuett og sølvpengene — eller judaspengene» i protest.

Svaret et rungende nei.

Uenig, men støtter - Jeg leverer ikke tilbake prisen. Ytringsfrihet er viktig, og jeg tror en pris som Fritt Ords ærespris er viktig for å fremme den, sier Berge Furre, prisvinner i 2003.

- Jeg er sikkert uenig med Nina Karin Monsen i det aller meste, men jeg synes ikke hun skal måtte oppleve en judasuthenging i et samfunn som legger vekt på ytringsfrihet. Da jeg fikk invitasjon til prisbanketten, var min første reaksjon at livet er kort og at jeg ikke ville bruke tid på den, men nå begynner jeg å lure på om jeg ikke skal møte opp likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer