Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ingen av deltakerne blir noe som helst

... og dommerne er talentløse. Sting hudfletter «X Factor»-konseptet.

STIKK FRA STING:  Den engelske artisten Sting (58) tar et kraftig oppgjør med talentprogramkonseptene "X Factor" og "Idol". Her jentebandet "Shackles", som fortsatt er med i den norske utgaven. Foto: SCANPIX
STIKK FRA STING: Den engelske artisten Sting (58) tar et kraftig oppgjør med talentprogramkonseptene "X Factor" og "Idol". Her jentebandet "Shackles", som fortsatt er med i den norske utgaven. Foto: SCANPIX Vis mer

||| LONDON (Dagbladet): I et stort intervju med London Evening Standard tar 58-årige Gordon Sumner — mest kjent som Sting — et hardt oppgjør med talentshow som «X Factor» og «Idol».

Selv slo han igjennom for rundt 30 år siden med gruppa «The Police». Før det jobbet han både som lærer, busskonduktør og i skatteetaten, mens han på kveldene reiste rundt og opptrådte der han kunne.

Snarveien via TV-ruta var det ingen som hadde funnet opp.

Og sånn burde det forblitt, sier engelskmannen.

- Jeg beklager, men ingen av deltakerne kommer til å bli noe som helst — og jeg er trist når jeg sier det. De er ydmyket når de blir sendt hjem. Hvor skrekkelig det er for en ung person å få det avslaget, sier Sting — og kaller det hele en såpeopera som ikke har noe med musikk å gjøre.

TV-karaoke
Han sier han har hatt en åpen innstilling til programmene.

- Men i bunn og grunn har jeg sett tv-sendt karaoke, hvor alle blir stereotyper. De er enten Mariah Carey eller Whitney Houston eller Boyzone, og blir ikke oppmuntret til å lage sin egen, unike signatur, sier han videre.

- «X Factor» er et meningsløst program, og du har dommere som ikke har noe anerkjent talent utenom å forfremme seg selv, og gi råd om hva de skal ha på seg og hvordan de skal se ut. Det er forskrekkende.

Styrtrik Cowell
Den mest kjente av de dommerne Sting slakter, engelskmannen Simon Cowell, kommer neppe til å gråte mange tårer over kritikken.

Ifølge magasinet Forbes var han den klart best betalte tv-personligheten i USA i 2008-2009.

Cowell, som har vært programleder for både «American Idol», «Britain?s Got Talent» og «X Factor», sanket inn 75 millioner dollar (436 millioner norske kroner) i de 12 månedene som fulgte etter 1. juni 2008.

TV-KARAOKE: Sting mener ingen av artistene får sjansen til å utvikle en egenart. Foto: SCANPIX
TV-KARAOKE: Sting mener ingen av artistene får sjansen til å utvikle en egenart. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media