Ingen avledningsmanøver

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HEROIN: Den fremste hinder mot en mulig effektivisering, differensiering og humanisering av narkotikapolitikken, er at politikere setter partipolitikken i førersetet. Helsepolitisk talsmann i Høyre, Inge Lønning går således rett i fella i Dagbladet 15. desember. Lønning beskylder Helseminister Hanssen for å fremme debatt om heroinstøttet rehabilitering for å ta oppmerksomheten bort fra regjeringens svik mot det store flertallet av rusavhengige.

Som om nulltolerante og alkoholliberale Høyre skulle hatt noe å skryte av på det ruspolitiske området. Narkotikapolitikken har vært skakkjørt i mange tiår, både under borgerlig og sosialdemokratisk styre. Stoffbrukere har i årevis vært samfunnets pariakaste, kraftig undertrykt.

Lønning skriver at om lag 4000 rusavhengige venter på behandling, og at de aller fleste av disse ønsker seg en rusfri tilværelse, ikke heroinutdeling. Utspillet indikerer at Lønning neppe kan ha lyttet til de rusavhengige som sammen med =Oslo og Foreningen for human narkotikapolitikk marsjerte inn på Stortinget 18. november. Videre kan Lønning ikke ha satt seg inn i hvilke behandlingskøer de avhengige står i, eller forskjellen på stabilisert medisinering og rusmiddelbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer