Ingen blackout hos Skagen

Ikke bli forundret om kriminalforfatteren Fredrik Skagen snart skriver om et giftmord. Bokettersynet fant indisiet i hans 40 hyllemeter med bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Åndslivet i Sør-Trøndelag er mangslungent. Bokettersynet ringer først til Jahn Ivar Mini Jacobsen.

- Æ har to slike pocketromana som æ ikkje har kasta ennu. Og så e det et leksikon på vei i posten. E det nokka? spør Mini.

Svaret er nei.

En annen kulturpersonlighet med et sterkt forhold til Rosenborg er kriminalforfatteren Fredrik Skagen. Hans 26. bok kommer i august. Tittelen er «Blackout», og den blir hovedbok i bokklubben Krim & Spenning. En razzia i Skagens er definitivt ingen grøssende opplevelse.

- Vis oss den viktigste boka.

- Denne, sier Fredrik Skagen og smeller Olof Lagerkrantz' «Kunsten å lese og skrive» i bordet. En tynn og klok bok utgitt på Bokvennen forlag.

- Hva er det med den?

- Lagerkrantz har et reflektert forhold til hva skrivekunst er. Han påpeker at en bok består av to personer: forfatteren og leseren. Dette er nok min lille bibel. Dessuten skriver han at det å lese James Joyces «Ulysses» og Prousts «På sporet av den tapte tid» gir folk kvelningsfornemmelser. Det er jeg helt enig i. Jeg fikk også kvelningsfornemmelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer