Ingen blåmandag for Dina

Publikum ser ikke til å bry seg om kalkunstempelet. «Jeg er Dina» har vært størst på alle kinoer fra Glåmfjord til Oslo i helga. Og Dagbladet.nos lesere er positive.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Første gang Maria Bonnevie så seg selv som ville Dina syntes hun det var en ubehagelig opplevelse. Men både publikum og kritikerne ser ut til å sette pris på hennes innsats i filmen.

Mest sett

I dag er nemlig ingen blåmandag for folkene bak filmen «Jeg er Dina». Besøkstallene etter premierehelga er svært gode til tross for at alt annet enn innsatsen til Bonnevie er slaktet i store deler av norsk presse.

- Totalt har vi hatt 49225 besøkende i helga og vi har spilt inn over 3 millioner. Det er veldig bra, sier Tom Erik Kolåsæter hos distributøren Egmont til Dagbladet.no

Til sammenligning hadde «Det største i verden 30 000 kinogjengere åpningshelga, og 1,7 millioner i inntekter.

Åpninga er også bedre enn for filmer som Oscarnominerte «Elling» og «Heftig og begeistret». Og ser vi til Hollywood: «Notting Hill» hadde like mange besøkende som «Jeg er Dina» i sin premierehelg.

-Vi har med et voksent publikum å gjøre. Vanligvis springer ikke dette publikumet like raskt på kino som undgdomsgruppa. Derfor lover dette svært bra, sier Kolåsæter, som forteller at «Elling» hadde 41 000 besøkende åpningshelga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer