Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen blåmandag med Espen

Espen Eckbo er mannen som irriterte Bondevik. Han har også spilt i korps, vært fotomodell, alenefar og rulleskøytende politimann. I kveld får du se ham som spillegal i TVNorges populære «Mandagsklubben».


MOROMANN: Espen Eckbos skikkelse lider av spillegalskap i kveldens utgave av Mandagsklubben.

- Jeg husker da jeg satte meg ned etter å ha rotet meg bort i et langt, intrikat spørsmål til Bondevik. Alle de seriøse journalistene ristet på hodet, og jeg hørte de hvisket «stakkars» bak ryggen min, sier Espen Eckbo til Dagbladet.

Men oppdraget var i embets medfør. Han skulle spille rollen som nervøs, litt dum reporter for «Mandagsklubben», som blir sett av over 300000 nordmenn i kveld.

- Den jobben er sånn som er morsommere å ha gjort enn å gjøre, sier han - og påstår redaksjonen tvang ham.

Vennegjeng

I tillegg til å bli portrettert hver mandag, sitter Eckbo i redaksjonen i det populære programmet.

Alle i redaksjonen har vært venner i flere år, og kjenner også Thomas Giertsen fra skoletida. Før de kom sammen i «Mandagsklubben» jobbet de tett med andre prosjekter.

- Blant annet var vi med å lage stand-up'en til Thomas Giertsen, og vi har tidligere skrevet for Lompelandslaget, sier Eckbo.

Flytte grenser

Espen Eckbo er egentlig jus-student, men har utsatt studiene noe etter tv-suksessen. Mandagsportrettet, som startet ved en tilfeldighet, er blitt en fast post i programmet. Eckbo bruker mye tid på å utvikle rollefigurene.

- Det er viktig å flytte grenser. Målet må være å lage noe som noen reagerer negativt på. Da er det større sjanse for at de som liker det, liker det virkelig godt, sier han.

Eckbo er også opptatt av støtten de har fått av TVNorge.

- All honnør til dem. De har stolt på at vi klarer å skape en suksses. Etter hvert fikk de høyere og høyere seertall å støtte seg til, men de har latt oss utvikle et program som bare blir bedre og bedre, sier han og gir liv til debatten om de kommersielle tv-kanalenes satsinger på humor og egenart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling