Ingen blåmandag

Thomas Giertsen og «Mandagsklubben» var ikke geniale i sin sesongpremiere i går kveld, men «Åpen post» skal få sitt å stri med når de er tilbake i morgen kveld.

 Hadde du sloss mot en feit sør-afrikaner for 10 millioner dollar, spurte Silje Stang.

- For 10 millioner dollar kunne jeg ligget med en feit sør-afrikaner, repliserte Thomas Gjertsen mens hjemmefansen på Scene Victoria West brølte ut i latter.

 I denne ene, slående rølpe-replikken ligger hemmeligheten bak Mandagsklubbens suksess. For Thomas Gjertsen er selve inkarnasjonen på den bråkjekke ungkaren som holder en hel fest i live med sine meldinger, sine utdritinger og sitt fengende bullshit. Han går over streken i ett sett, men blir bare elsket enda mer av den grunn.

 Det er denne banale party-settingen Gjertsen har tatt med seg inn i tv-studioet. Det var hans replikker som gjorde Mandagsklubben til tv-høstens kometprogram. Og det var de samme meldingene som dominerte da klubben var tilbake på TVNorge i går kveld.

 Men det begynte svakt, og både Silje Stang og Gjertsen virket nervøse det første kvarteret. Heller ikke Nils Ole Oftebros utspill satt helt, men det er man jo mer vant til. Deretter prøvde gjengen seg med en «Åpen post»-parodi, men Finn Carling-nyhetene ble et direkte poengløst innslag. En «bo hjemme til man er 28»-sketsj litt seinere i programmet var også bortkastet.

Sesongåpningen viste at Mandagsklubben på ingen måte har fått noe større reportoar å spille på etter juleferien. De dyrker fortsatt den kyniske og gjennomført vrøvlete bar-praten. Kanskje like greit, ettersom det er dette de kan, men for noen særlig utvikling av humoren og konseptet i Mandagsklubben lover det jo ikke spesielt godt.

 Men så lenge Gjertsen er så ram og primal i replikken, «Brustad-bua er veldig arrogant overfor oss som har shopping som eneste fritidssyssel»,   og Silje Stang får såpass fart på gjestene er det ingen grunn til noen veldig bekymring. I går fikk hun også fart på snakketøyet til Valgerd Svarstad Haugland. Det siste kvarteret svingte det bra rundt bordet.

Helt meningsløst selvfølgelig, men morsomt lell.

MORSOMT OG MENINGSLØST: Nils Ole Oftebro får Valgerd Svarstad Hauland til å le.
THOMAS-SHOW: Thomas Gjertsen slår an med sin rølpe-humor. Silje Stang holder i tømmene, mens Nils Ole Oftebro er i fri dressur. I går gjestet Valgerd Svarstad Hauland programmet.