Ingen danker ut «Da Vinci-koden»

Trekker fortsatt flest nordmenn til kinoene.

Fra fredag til søndag løste 36.468 kinogjengere billett for å se filmen basert på Dan Browns millionselgende spenningsroman med samme navn.

I løpet av knappe tre uker har allerede 310.679 nordmenn sett filmen med Tom Hanks og franske Audrey Tautou i hovedrollene.

Actionfilmen «X-Men: The Last Stand» med Hugh Jackman og Halle Berry beholder andreplassen, etter å ha blitt sett av 13.317 nordmenn i helgen, mens animasjonsfilmen «Sannheten om Rødhette» sniker seg inn på tredje. Den helt spesielle fortellingen om hva som egentlig skjedde i det berømte eventyret ble sett av 8.525 filminteresserte.

Beste norske film er fremdeles «Slipp Jimmy fri». Animasjonsfilmen om den narkomane elefanten er så langt sett av 155.692 filminteresserte, noe som holder til en ny femteplass på lista over landets mest populære kinofilmer.

(ANB)

FREMDELES PÅ TOPP: Lunkne kritikker til tross, folk strømmer fortsatt til for å se «Da Vinci-koden». FOTO: SCANPIX/REUTERS
FREMDELES PÅ TOPP: Lunkne kritikker til tross, folk strømmer fortsatt til for å se «Da Vinci-koden». FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer