Ingen dato på Wii ennå

... men mange rosa spillmaskiner og to nye Wii-spill.

(Dagbladet.no): Spillmessen Leipzig Games Convention i Tyskland startet i dag tidlig med en Nintendo-pressekonferanse.

Etter at E3-messen i Los Angeles er ferdig for godt (slik vi kjenner den, i hvert fall) har spillinteressertes øyne nå blitt rettet mot den tyske spillmessen, som tidligere har vært av begrenset størrelse.

Ingen dato
Alle de «tre store» - Sony, Microsoft og Nintendo - er på plass i år, og det er ventet at flere store nyheter vil bli sluppet i løpet av uken.

Det var håp om at pris og lanseringsdato for Nintendos kommende spillkonsoll Wii ville bli avslørt på dagens pressekonferanse, men det skjedde ikke.

Dermed må vi vente litt til på de offisielle tallene til Wii - foreløpig ryktes det om en lanseringsdato i enten oktober eller november, og en utsalgspris på under to tusen kroner (men dette er selvfølgelig bare rykter, og kan raskt vise seg å være feil).

To nye spill

Derimot ble det vist frem to nye spill til Wii, det første av dem var fotballspillet «Mario Strikers Charged».

- Sport er nå den nye trenden hos Nintendo, kunne den tyske fotballspilleren Philip Lahm fortelle på pressekonferansen. Han ble trukket opp på scenen for å demonstrere det nye fotballspillet, som lar deg styre ved å bevege Wii-kontrolleren rundt i rommet.

NÅR? Vi må fortsatt vente litt på å få vite når Nintendos kommende spillmaskin Wii kommer på markedet, men nå har vi i det minste enda to spill vi kan se frem til. Foto: NINTENDO
NÅR? Vi må fortsatt vente litt på å få vite når Nintendos kommende spillmaskin Wii kommer på markedet, men nå har vi i det minste enda to spill vi kan se frem til. Foto: NINTENDO Vis mer

Det andre spillet som ble presentert var action-strategispillet «Batallion Wars II», som morsomt nok blir forkortet «BWii» (du tar den, eller?).


En rosa høst

Svært kort tid etter at Sony fortalte at de kommer med en rosa PlayStation 2 og tilsvarende farget PlayStation Portable, annonserte Nintendo i dag at de kommer med en rosa DS Lite.

Den feminine spillmaskinen slippes den 17. oktober, på samme dato som den rosa PSPen også kommer på markedet. Den rosa PlayStation 2-maskinen kommer litt senere, den 8. november.

Om kort tid begynner Microsofts pressekonferanse, forhåpentligvis kommer det noen spennende nyheter derfra.

ROSA III: En rosa PlayStation 2 går godt i lag med «SingStar»-publikummet. I salg fra den 8. november.
SPESIELL: Det som først og fremst skiller Wii fra konkurrentene er at spillene kan styres ved å bevege den spesielle kontrolleren rundt i rommet.
ROSA I: Den rosa Nintendo DS Lite er i salg fra den 17. oktober.
ROSA II: Den rosa PSPen lanseres i samarbeid med artisten Pink. Maskinen kommer også den 17. oktober - det er altså ikke fargen som skal avgjøre hvilken maskin du kjøper den dagen ...