- Ingen diktator

Norges moteguru blir hun kalt, og nå har hun begått sin fjerde motebok, «Kle deg magisk!». Kiki Sørum gir gode råd og viktige vink til folk som vil kle seg magisk, og folk som bare vil se ut som folk, med stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Til sjuende og sist må folk bare kle seg som de vil, sier Kiki Sørum.

Hun har smårefset og kommentert, gjerne med sterke meninger, hvordan kjente nordmenn og -kvinner har kledd seg i flere år.

- Sterke meninger må man ha, ellers blir det jo ikke morsomt! ler Kiki Sørum, mens katteblikket hennes glir rutinert gjennom Theatercafeen og fanger opp både kjente ansikter og kjente klesbommerter.

Følger stimen

- Mannfolkene er verst! Gud vet hvor mange forretningskontrakter norsk næringsliv har mistet på grunn av manglende kjennskap til kleskodeks og gode klesvaner, sier Kiki hoderystende. Hun har sin egen teknikk når det gjelder å finne Oslo-flyet på flyplasser rundt om i verden:

- Enkelt! Jeg zoomer bare inn en mann med upussede sko, hvite tennissokker, litt for korte bukser, bukselommene fulle av ting og tang og med lommeboka ulekkert bulende i baklomma. Så følger jeg stimen av slike menn og havner enten ved utgangen til Oslo-flyet eller ved Göteborg-flyet.

Hun har kurset næringslivsfolk og holdt foredrag i dusinvis, og mange har lært, men flere har fortsatt mye å lære.

Hjelp til selvhjelp

- Det er derfor jeg har skrevet denne boka, med sjekkliste for både kvinner og menn. Ved å følge noen ganske få elementære råd, kan man styre unna de verste klesflausene. Og har man litt mot og tar imot noen gode råd, kan man både bli veldig fin og få sin egen stil. Boka er jo ment som en hjelp til selvhjelp, ikke som noe motediktat. Jeg er da ingen motediktator, jeg vil bare at folk skal gjøre det beste ut av seg selv, sier Kiki Sørum.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer