ØDELEGGER: Mobbing ødelegger ikke bare elevene innefra, men vil også gå utover læringsmiljø. Flinke elever får ikke utnyttet sitt potensiale når de ikke trives på skolen. Mobbing er noe som aldri skal aksepteres, og Frp vil alltid stå på offerets side, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpix
ØDELEGGER: Mobbing ødelegger ikke bare elevene innefra, men vil også gå utover læringsmiljø. Flinke elever får ikke utnyttet sitt potensiale når de ikke trives på skolen. Mobbing er noe som aldri skal aksepteres, og Frp vil alltid stå på offerets side, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB scanpixVis mer

Mobbing:

Ingen elever skal grue seg til å gå på skolen

Frp tar opp kampen mot mobbing.

Meninger

Over 50 000 barn og unge oppgir at de blir mobbet og mistrives på skolen, viser tall fra elevundersøkelsen for 2017. Dette er skremmende tall. Ingen elever fortjener å grue seg til å gå på skolen. Derfor går regjeringen i bresjen for en mobbefri skole og har iverksatt flere tiltak.

Mobbing er dessverre et stort problem i den norske skolen, og kan medføre varige psykiske lidelser for unge som allerede er i en sårbar fase i livet. De siste årene har vi til og med sett flere skrekkeksempler på at mobbing har ført til at barn har tatt sitt eget liv.

Mobbing ødelegger ikke bare elevene innefra, men vil også gå utover læringsmiljø. Flinke elever får ikke utnyttet sitt potensiale når de ikke trives på skolen. Mobbing er noe som aldri skal aksepteres, og Frp vil alltid stå på offerets side.

Med Fremskrittspartiet i regjering må mobberen bytte skole, ikke offeret. Det er ikke riktig at offeret skal straffes for den urett mobberen påfører offeret. Arbeiderpartiet derimot, har ved flere anledninger stemt imot forslaget om flytting av elever som mobber.

Arbeiderpartiet har null troverdighet når det kommer til sitt antimobbeprogram og velger å fokusere mer på ord enn handling. Regjeringen har blant annet lagt frem en handlingsplan mot mobbing.

Med Fremskrittspartiet i regjering har det kommet et eget mobbeombud i alle fylker. Dette ombudet skal jobbe med forebygging og veiledning blant elever og lærere.

For at våre yngste skal utvikle seg i skolen, må man også trives. Fremskrittspartiet tar mobbing på alvor og setter offeret først.

For en ting er sikkert – ingen elever skal grue seg til å gå på skolen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.