VANT IKKE: Teaterregissør og skuespiller Stein Winge er fornøyd selv om han ikke vant Emmy-pris i går. Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
VANT IKKE: Teaterregissør og skuespiller Stein Winge er fornøyd selv om han ikke vant Emmy-pris i går. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

Ingen Emmy til Stein Winge

Den norske skuespilleren nådde ikke opp i natt.

(Dagbladet): Den rutinerte teaterregissøren og skuespilleren Stein Winge (72) vant ikke Emmy-pris i natt.

- Fornøyd uansett Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk istedet til argentinske Dario Grandinetti.

Winge var nominert for rollen som den forfyllete og gretne pappafiguren i NRK-serien «Koselig med peis», eller «Norwegian Cozy», som den heter i utlandet.

Rollen var hans første som skuespiller på femti år.

- Jeg er fornøyd uansett. Bare det å bli nominert som en av fem internasjonale skuespillere er utrolig i seg selv, sa Winge til NRK etter at det ble klart at han ikke stakk av med prisen.

Emmy er den amerikanske TV-verdenens svar på Oscar, og deles ut i flere omganger.

Aldri norsk seier Gårsdagens prisutdeling var den internasjonale - altså for TV-produksjoner fra alle andre land enn USA - og Winge konkurrerte med skuespillere fra Kina, Singapore, Argentina og Storbritannia.

Ingen norsk skuespiller har fått prisen før. Anneke von der Lippes nominasjon i 2005 skal ha vært den eneste før Winge. Scenografen John Kristian Alsaker, fikk prisen i 1990, er den eneste norske vinneren.

- Jeg er utrolig stolt av pappa. For meg har han alltid vært verdens beste, og nå forventer jeg nærmest at resten av verden oppdager det samme, sa dattera, skuespiller Victoria Winge (31), til Dagbladet i går.