Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

På kornet:

Ingen er mer lettkrenka enn norske fotballfans

Selv ikke den mildeste vits får passere uten krig i kommentarfeltene.

Humorløse: Norske supportere mangler selvironi. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images
Humorløse: Norske supportere mangler selvironi. Foto: Simon Bellis/Sportimage via PA Images Vis mer
Meninger

Premier League har tatt sommerferie. Endelig. Vi trenger pausen. Fra fansen, altså – ikke fotballen. Det er sjukt å si det, men en måned med hardcore nasjonalisme under VM blir et velkomment avbrekk. Vi trenger fri fra det identitetspolitiske vepsebolet engelsk klubbfotball er blitt.

Norske fans av engelske fotballag er nemlig landets mest lettkrenka gjeng. De blir til og med krenka av å bli kalt fans. Fanklubb er noe Justin Bieber har.

Norges 44 000 Liverpool-tilhengere er supportere, må vite.

Manchester United, Liverpool eller Arsenal? Her på skjæret er ingen klubb for stor til å opptre marginalisert. Det er nesten fascinerende. Det virker som det er fansen av de største og beste som lar seg krenke mest. Jo større klubb, jo større krenk.

«DEHLI KOP»: Se John Arne Riises elleville møte med indiske Liverpool-fans.Vis mer Vis mer

Det er blitt slik at selv ikke den mildeste vits får passere uten krig i kommentarfeltene. Og ingen kritikk er legitim. Hvis laget du holder med jukser? Vinnermentalitet. Hvis noen påpeker at spilleren på laget du heier på faktisk filmer en del? Brenn i helvete. Det er vi mot verden. Jævla Ålesund. Min klubb er bedre enn din. Kjøpelag!

Hvor er Facebook-Høyre når vi trenger dem? Kjetil Rolness, can you hear me? Drit i innvandringsregnskap og Eivind Trædal. Det finnes tråder og undertråder og underundertråder med lettkrenka, humorløse snøfnugg rett fra flyet etter en tredagers pakketur med Ving til London. De trenger deg mer enn feministene.

Med seg tilbake fra England har norsk fans en stammekultur de verken forstår eller klarer å kopiere. De tror de har tilegna seg britisk supporterkultur, men har glemt det viktigste: Selvironien. De har bare tatt det alvorlige og historiske. The Sun-indignasjon tar livet av flere norske Liverpool-fans enn kreft.

Det er på tide å skjerpe seg litt. Pust med magen. Et eksempel til etterfølgelse: Da Liverpool slo Tottenham 4–0 på Anfield sang Spurs-fansen:

Let’s pretend!
Let’s pretend!
Let’s pretend we scored a goal!

Og gikk bananas på tribunene. Prøv det på O’Learys neste gang!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media