Ingen er uskyldig

I sommer kårer Dagbladet Norges beste kriminalroman gjennom tidene. Jon Michelets «Hvit som snø» er nummer tre.

PRODUKTIV: Jon Michelet debuterte i 1975 med «Den drukner ei som henges skal» og har siden utgitt omkring 40 bøker. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
PRODUKTIV: Jon Michelet debuterte i 1975 med «Den drukner ei som henges skal» og har siden utgitt omkring 40 bøker. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vilhelm Thygesen våkner opp med blod på soveposen og en død mann på badet.

Slik åpner «Hvit som snø», Jon Michelets ultimate Oslo-krim hvor han trosser Kiplings ord om øst og vest og lar to de møtes i Oslos underverden.

Dop, vold, vakre frisørdamer og glohet løksuppe utgjør bare noen av ingrediensene i Jon Michelets eminente roman som rev bindet fra øynene og lot oss se Tigerstaden på en helt ny måte. «Hvit som snø» er mektig kost – en sterk fortelling fortalt på en sterk måte.

Jeg vokste opp i en by ved Mjøsa på en stødig diett av røverhistorier av alle slag. Så da min lesende tante Vesla stakk til meg ei svart bok med beskjed om at denne ville jeg nok like – siden hun hadde følt det nødvendig å lese boka under dyna med lommelykt, fordi den fikk henne til å føle seg som en prippen skolefrøken – skanna jeg kjapt baksideteksten, for å forsikre meg om at jeg ikke kom til å kaste bort flere verdifulle lesetimer på en tander fortelling som ikke oppfylte mine ufravikelige krav til hva en roman skulle inneholde, før jeg kasta meg hodestups inn i en annen verden og mitt første og helt avgjørende møte med Vilhelm Thygesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer