Ingen feelgood-stemning i norsk filmbransje

Filmfondets julekort til produsentene ble klagd inn for Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Samarbeidsklimaet er ikke det beste mellom de som skal gi støtte til norske filmprodusenter og filmprodusentene. Selv en julehilsen fra Norsk Filmfond endte opp som klage på kulturminister Trond Giskes bord, skriver Dagens Næringsliv i dag.

For da Norsk filmfond sendte ut julehilsen til filmbransjen fikk de et klagebrev tilbake. Spesielt reagerte film- og tv-produsentene på at det i Filmfondets julehilsen fulgte med et kvalitetsmanifest.

«Kjemp for et energisk og fleksibelt kvalitetsbegrep!» het det i Filmfondets manifest til filmbransjen. Videre ble det oppfordret til at produsentene må «stimuleres til å skape konstruktive rammer» og «utfordringer» slik at det norske publikum får best mulig film.

- Det kan virke som at Filmfondet ikke vil at vi skal lage film som går godt, sier generalsekretær Aage Aaberge i Norske film- og tv-produsentes forening til Dagbladet.no.

Stat i staten

Ifølge Aaberge har Filmfondet gitt signaler om at de vil kutte i etterhåndsstøtten eller billettstøtten som norsk film får. Det kan bety at det blir færre filmer som Buddy og United.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer