Ingen fest på Neverland

Norske Tina droppet eksamen i håp om å feire med Michael Jackson.

SANTA MARIA (Dagbladet.no) Det sto biler på hver side av veien den siste kilometeren fram til Michael Jacksons ranch Neverland i går ettermiddag amerikansk tid.

Den frikjente popstjernen er kjent for å invitere fans opp til Neverland ved enkelte anledninger, så da juryens kjennelse ble gjort kjent var det mange som ville feire.

- We want to party with Michael, ropte flere hundre fans og fremmøtte utenfor Neverland da Dagbladet.no tok turen innom.

Men noe etter klokken 19 amerikansk tid, fikk de mange håpefulle beskjed via ropert gjennom inngangsporten:

- Det har vært en lang dag. Kan alle være så snill og sette seg i bilene og kjøre vekk. Michael Jackson er sliten og må slappe av med familien i dag. Men jeg vet at en av de disse dagene, jeg vet ikke når, skal vi alle feste sammen.

- Dropper eksamen

Blant de mange utenfor Neverland var også norske Tina Sørensen (18) som går siste året på hudpleielinja på videregående.

Hun setter Michael Jackson framfor vitnemålet og gikk i dag glipp av sin andre eksamen for å støtte helten. Hun er ikke i tvil om at det var verdt det.

MEDIA: Rettssaken mot Michael Jackson har vært tett fulgt av pressen. Nå har de flyttet tyngdepunktet fra rettsalen til Jacksons ranch Neverland. Alle Foto: Magnus S. Rønningen
MEDIA: Rettssaken mot Michael Jackson har vært tett fulgt av pressen. Nå har de flyttet tyngdepunktet fra rettsalen til Jacksons ranch Neverland. Alle Foto: Magnus S. Rønningen Vis mer

- Jeg begynte å gråte. Skrike! Da jeg skjønte at han var helt frikjent. Det var så nervepirrende da de leste opp alle punktene. Og ingen var forberedt på at kjennelsen skulle komme i dag.

Egentlig skal Tina sette seg på flyet i dag, men sent i går kveld var hun fortsatt usikker på om hun skulle greie å rive seg løs fra Neverland og hennes nye favorittferieby, lille Santa Maria med 90.000 innbyggere og årets mest omtalte rettsak.

- Det er fryktelig dyrt å kjøpe ny billett, men alt kan jobbes inn igjen, sier Tina som også var tilstede da rettssaken startet tidligere i vinter.

Utsolgt

Like etter at de mange festglade hadde satt kursen tilbake mot bilene kom Michaels far, Joe Jackson, kjørende med vinduet noe oppe.

Han ble overfalt av ett sulteforet pressekorps og innimellom virvaret av kameraer og mikrofoner hørte vi et lite «very happy».

Tyngdepunktet i Jackson-saken har nå forflyttet seg fra rettslokalet til veikanten utenfor Neverland hvor flere lastebiler med sendeutstyr for de store tv-kanalene er parkert tett i tett.

Og i Santa Maria var samtlige hotell utsolgt i går kveld, men stort sett til pressefolk.

DROPPER EKSAMEN:</B> Michael Jackson er akkurat nå viktigere enn eksamen for norske Tina.
VERY HAPPY:</B> Jacksons far, Joe, ankommer Neverland.