Ingen film-nominasjon til Norge

London (NTB): Sverige og Danmark ble nominert, men ikke Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det europeiske filmakademiet presenterte mandag kandidatene til årets europeiske filmpris.

Svenske Stellan Skarsgård er nominert i klassen for beste europeiske fremgang i internasjonal film, sammen med blant andre Gerard Depardieu, Pierce Brosnan og Antonio Banderas. Den danske filmen «Festen», som går på norske kinoer akkurat nå, er en av sju filmer som skal kjempe om å bli kåret til årets beste europeiske film.

Andre filmer i denne kategorien er «The Butcher Boy» av Neil Jordan (Irland), «Live Flesh» av Pedro Almodovar (Spania), «Lola Rennt» av Tom Tykwer (Tyskland), «My Name is Joe» av Ken Loach (Storbritannia), «La Vita e Bella» av Roberto Benigni (Italia) og «La Vie Revee des anges» av Erick Zonca (Frankrike).

Danske Ulrich Thomsen («Festen») er en av fem kandidater i kampen om å bli kåret til beste skuespiller, og Lars von Trier har fått en nominasjon for manuset til «Idiotene».

Det europeiske filmakademiet, som håper å ta opp kampen med Oscar-utdelingen, har også nominert filmer i klassen for beste ikke-europeiske film. Her er en australsk film og fem amerikanske filmer nominert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer