Ingen film-nominasjon til Norge

London (NTB): Sverige og Danmark ble nominert, men ikke Norge.

Det europeiske filmakademiet presenterte mandag kandidatene til årets europeiske filmpris.

Svenske Stellan Skarsgård er nominert i klassen for beste europeiske fremgang i internasjonal film, sammen med blant andre Gerard Depardieu, Pierce Brosnan og Antonio Banderas.
Den danske filmen «Festen», som går på norske kinoer akkurat nå, er en av sju filmer som skal kjempe om å bli kåret til årets beste europeiske film.

Andre filmer i denne kategorien er «The Butcher Boy» av Neil Jordan (Irland), «Live Flesh» av Pedro Almodovar (Spania), «Lola Rennt» av Tom Tykwer (Tyskland), «My Name is Joe» av Ken Loach (Storbritannia), «La Vita e Bella» av Roberto Benigni (Italia) og «La Vie Revee des anges» av Erick Zonca (Frankrike).

Danske Ulrich Thomsen («Festen») er en av fem kandidater i kampen om å bli kåret til beste skuespiller, og Lars von Trier har fått en nominasjon for manuset til «Idiotene».

Det europeiske filmakademiet, som håper å ta opp kampen med Oscar-utdelingen, har også nominert filmer i klassen for beste ikke-europeiske film. Her er en australsk film og fem amerikanske filmer nominert.

Prisene vil bli utdelt i London 6. desember.