- Ingen flere vaskejobber

Fra vaskejobb til verdenslansering på tre måneder! Oslobandet Spans karriere skyter fart. Og i kveld spiller de på Quart-festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige gang Dagbladet traff Span var i parkeringshuset Ibsen. Der jobbet Fredrik Wallumrød, Jarle Bernhoft, Fridtjof Nilsen og Vemund Stavnes med høytrykksspyler på nattetid, for å tjene til bandets opphold. Tre måneder seinere møter vi dem i Universals herskapelige villa i Drammensveien.

- Vi dro til London med brask, bram og dress i bagasjen, og vi ble signet med potetgull og sjampis, forteller vokalist Jarle Bernhoft.

Det var det britiske selskapet Island Records som trakk det lengste strået om det ettertraktede bandet. I Norge er de dermed en del av Universal. Span har allerede rukket å bli hypet i britisk presse, og her hjemme har de for tida en radiohit med låten «Baby\'s Come Back.»

- Vi begynner å spille inn albumet allerede 1. september, så nå skriver vi låter i nazitempo! sier gitarist Fridtjof.

Endelig betaling

Etter mange blakke år, blir bandet endelig betalt for å konsentrere seg om musikken. Plateselskapet har planer om en verdenslansering.

- Vi skriver låter på mandag og tirsdag, øver onsdag og torsdag og spiller dem inn i helga. Neste singel kommer alt i august, sier Jarle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer