Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen fotballspill på PlayStation 3

«Eksklusivt» for Xbox 360. Siste nytt fra Microsoft!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Microsoft har bestemt seg for å slå hardt i bordet med sin andre spillkonsoll. Derfor ville de ikke stå på sidelinjen og se at PlayStation 3 fikk det neste «Grand Theft Auto»-spillet eksklusivt - og nå har nok et ess i ermet. To, faktisk.

På dagens Microsoft-pressekonferanse på spillmessen i Leipzig ble det fortalt at to av de største fotballspillseriene vil være eksklusive i nestegenerasjonsform på Xbox 360 ut året.

«Eksklusivt»

Både Electronic Arts\' «Fifa 07» og Konamis «Pro Evolution Soccer 6» er kun tilgjengelig på Microsofts spillmaskin i år - dersom du vil spille fotball på en nestegenerasjons-konsoll.

Det betyr at fremtidige eiere av PlayStation 3 og Wii må vente til neste år for å spille sine versjoner av spillene (men det kommer selvfølgelig andre fotballspill til plattformene, som det nylig annonserte «Mario Strikers Charged» til Wii).

Eksklusiviteten er imidlertid begrenset: I høst kommer også «Fifa 07» i versjoner til PlayStation 2, Xbox, GameCube, GameBoy Advance, Nintendo DS, PSP, PC og mobil - bordet er altså mer enn mettet for de aller fleste, også når det gjelder «PES 6» som kommer til PlayStation 2 i høst.

«Fifa 07» kommer i september, mens «PES 6» er i hyllene i oktober.

Ny «Fifa»-teknologi

EKSKLUSIVT? «Fifa 07» og «Pro Evolution 6» kommer først på Xbox 360 - av nestegenerasjons-konsollene. Det betyr at PS3- og Wii-eiere må vente til neste år. Eksklusiviteten strekker seg imidlertid ikke lenger enn at spillet kommer til alle «dagens» konsoller i høst. Foto: ELECTRONIC ARTS
EKSKLUSIVT? «Fifa 07» og «Pro Evolution 6» kommer først på Xbox 360 - av nestegenerasjons-konsollene. Det betyr at PS3- og Wii-eiere må vente til neste år. Eksklusiviteten strekker seg imidlertid ikke lenger enn at spillet kommer til alle «dagens» konsoller i høst. Foto: ELECTRONIC ARTS Vis mer

EA benyttet også muligheten til å fortelle litt mer om «Fifa 07» til Xbox 360, som bygger på en helt ny spillmotor som har vært i utvikling i to år.

- «Fifa 07» på Xbox 360 har utøvere som beveger seg like jevnt og realistisk som sine motstykker i den virkelige verden, sier Andrew Wilson, sjefprodusent for spillet, i en pressemelding.

Den nye spillmotoren er ifølge EA fysikkbasert og datadrevet, og leverer individualitet i spillernes bevegelser på et nivå vi tidligere ikke har sett før. For første gang vil også fotballen ha sin helt egen fysikk.

Nye spill og utstyr

Microsoft kunne på sin pressekonferanse også fortelle litt om andre spill til Xbox 360, og til det kommende PC-operativsystemet Windows Vista.

På Xbox Live arcade planlegger Microsoft å lansere de tre brettspillene «Settlers of Catan», «Carcassonne» og «Alhambra» senere i år, samtidig som spillkonsollen også får mer tilleggsutstyr til høsten.

Live-kameraet til Xbox 360 er i salg den 6. oktober, og lar brukerne videochatte, sende fotomeldinger, legge sitt eget bilde inn i spill og spesialtilpasse sin gamertag på Xbox Live. Det ryktes om at kameraet senere skal kunne brukes mer aktivt i spillsammenheng, men det er ikke sagt noe konkret om dette ennå.

Ellers kan aktive Live-spillere se frem til det trådløse headsettet, mens racingfans nok venter på det trådløse rattet - som for første gang i Xbox-historien kan by på force feedback (som gjør at det «kjennes ut» som du kjører).

PC-brukere kan også få kjøpt en liten mottaker som kan plugges inn i en USB 2.0-port på datamaskinen. Med denne kan du bruke de trådløse kontrollene til Xbox 360 også på PC, noe som kan komme godt med (ettersom stadig flere PC-spill i utgangspunktet er tiltenkt en konsoll).

PS: Har du en Xbox 360 med Live, bør du logge deg på i løpet av de neste to dagene. I dag ble nemlig Live Arcade-spillet «Texas Hold\'em Poker» lagt ut til gratis nedlasting i 48 timer - men på fredag vil det koste 800 Live-poeng.

TRÅDLØST RATT: 6. oktober kan bilspillentusiaster kjøpe rattet til Xbox 360 - denne gang med force feedback.
XBOX 360: Microsoft gir ikke opp i konsollkrigen.