DEBATT

Debatt: Barnehager og sykefravær

- Ingen fryktkultur hos oss

Tett dialog med ansatte reduserer sykefraværet i barnehager.

TETT DIALOG: - Vi jobber hver dag for å videreutvikle gode arbeidsmiljøer der medarbeidere finner mening i arbeidshverdagen, engasjement og motivasjon, skriver artikkelforfatteren. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
TETT DIALOG: - Vi jobber hver dag for å videreutvikle gode arbeidsmiljøer der medarbeidere finner mening i arbeidshverdagen, engasjement og motivasjon, skriver artikkelforfatteren. Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladet setter 3. juni fokus på sykefraværsoppfølging i FUS barnehagene der en del av innholdet er tatt ut av kontekst. Lesere og ansatte i barnehagebransjen har krav på en mer helhetlig framstilling av hvordan FUS jobber for å øke nærværet. Vi har lært mye på veien og deler gjerne erfaringer.

Dette handler om rutiner for åpenhet, samarbeid og dialog. Høyt nærvær er en forutsetning for å skape trygge miljøer for barna basert på sterke relasjoner voksen-barn, og det er nødvendig for å tilby den individuelle støtten som barna fortjener og foreldrene forventer. Dette underbygges av studien Gode barnehager for barn i Norge. Lavere sykefravær gir flere ansatte på jobb som kjenner barna godt og som kan støtte hvert enkelt barn på det de trenger av ekstra oppfølging så tidlig som mulig. Dessuten viser forskningsoppsummering fra STAMI (Statens Arbeidsmiljøinstitutt) at det å beholde kontakt med arbeidsplassen i en sykefraværssituasjon er svært viktig for å hindre frafall fra arbeidslivet.

Vi jobber hver dag for å videreutvikle gode arbeidsmiljøer der medarbeidere finner mening i arbeidshverdagen, engasjement og motivasjon. Vi satser på å utvikle godt lederskap, vi vektlegger riktig rekruttering, vi dyrker en oppfølgingskultur og vi har forbedret samarbeid med Nav og fastleger. Beste praksis og kunnskapsoverføring barnehagene imellom er viktig hos oss. Sykefraværsoppfølgingen er bare én del av dette arbeidet. Det er dialog og ikke kontroll som er målet vårt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer