Ingen fulltreffer

«NHL 2001» kan bli det siste NHL-spillet til PlayStation. Det er kanskje like greit, mener Dagbladet.nos spillanmelder.

Tradisjonen tro, Electronic Arts kommer hvert år med et nytt hockeyspill. Og tradisjonen tro, spillene holder aldri helt mål. I år er det «NHL 2001» som er ute i butikkene. En liten forbedring fra de tidligere hockeyspillene, men det skal egentlig bare mangle. De har tross alt ett år på seg til å forbedre den gamle versjonen.

Men la oss begynne med det positive:

Det mest oppsiktsvekkende med spillet, er taklingene. Slutt å pirke borti hockeykølla til motspilleren. Kast deg heller mot ham, sleng ham et par ganger rundt, og sørg for at han forlater isen med en kraftig ryggskade. Noen av taklingene er av en slik art, at du ville blitt diskvalifisert fra fribryting hvis du prøvde dem i ringen. Hvis du bruker en styrespak med vibrasjon, blir det mye risting i løpet av en kamp.

Gode lydeffekter

Spillets aller største pluss er lydeffektene når du treffer motspilleren, og sender ham flyvende over isen. De er groteske, og ganske herlige - i hvert fall når du slipper utvisning.

Akkurat som i en vanlig hockeyhall, blir spillerne overtent iblant. Dermed er du plutselig midt i en nevekamp. Det er gøy den første gangen. Så blir du lei av den dårlige animasjonen og de kjedelige slagkombinasjonene. Heldigvis er det mulig å skru av slåssingen.

Et annet moment som trekker opp er direkteskuddene (one timers). Løp inn i motstandernes sone, slå en pasning, og klin til på direkten. Skuddene får en utrolig fart.

Rotete og enkelt

Men der slutter også lovprisningen. For resten er temmelig labert. Grafikken er rotete, og reprisene er hakkete. Spillet er litt uoversiktlig, og på høyere nivåer er det vanskelig å få kontroll, før du plutselig ser at du har pucken, og kan sette fart mot målet.

Til tross for at det er vanskelig å se hva du gjør, er det faktisk for enkelt å vinne kamper. Vi var to spillere som testet NHL 2001, og begynte med å spille mot hverandre fem ganger. Så gikk vi sammen på lag, spilte mot det vanskeligste nivået - All Star - og slo motstanderen 4-1. Det er en klar indikasjon på at dette spillet går du raskt lei av.

Oppdiktet

Du kan velge mellom alle lagene i National Hockey League, og flere landslag - deriblant Norge. Alle de norske spillerne er oppdiktet. I tillegg har ikke Shampo kommet med på Columbus Blue Jackets. Dermed forsvant tittelpoenget til denne artikkelen - «På lag med Shampo». Men det er kanskje like greit at navnet hans ikke blir knyttet opp mot et middelmådig hockeyspill. Han har nok å stri med i Blue Jackets uansett.

Spillet har fart, kraft, og skikkelig bra lyd. Men det holder ikke når grafikken er grumsete, spillet er uoversiktlig, og du går lei etter noen dager. Det ryktes at dette blir det siste NHL-spillet til den gamle PlayStation. Det er kanskje like greit.