DEBATT

Ingen fyrtårn for mediepolitikk

Reform av pressestøtten er ikke noe nytt tema.

MEDIER: Regimeskiftet kom aldri. Derimot holdt Hadja Tajik på det utviklingshemmende avgiftssystemet med 25 prosent merverdiavgift på digitale nyheter, skriver Heidi Nordby Lunde.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MEDIER: Regimeskiftet kom aldri. Derimot holdt Hadja Tajik på det utviklingshemmende avgiftssystemet med 25 prosent merverdiavgift på digitale nyheter, skriver Heidi Nordby Lunde. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Mediepolitisk talsperson fra Arbeiderpartiet, Arild Grande, mener kulturminister Torhild Widvey er den verste medieministeren Norge noensinne har hatt. Dette er i så fall i sterk konkurranse med Arbeiderpartiets tre foregående ministere.

Trond Giske anerkjente i 2009 at dagens pressestøtteordninger var gammeldagse og satte da ned et mediestøtteutvalg for å se på disse. Utvalget leverte sin innstilling til Anniken Huitfeldt i desember 2010. Den ble umiddelbart lagt så langt ned i en skuff at ikke Hadja Tajik fant den da hun tok over i 2012.

I 2012 kom det signaler fra de rødgrønne om innføring av felles lavmoms for både papir- og nettaviser for å gjøre det enklere å innovere på tvers av plattformer, samt forenkle overgangen fra papir til nett. Mediebedriftenes Landsforbund var under den regjeringen villige til dette, men velger å gå mot det samme når det kommer fra dagens regjering.

Regimeskiftet kom aldri. Derimot holdt Hadja Tajik på det utviklingshemmende avgiftssystemet med 25 prosent merverdiavgift på digitale nyheter. Ikke spesielt fremtidsretta i en verden der papiravisene har opplevd lesernedgang siden 1999 og leserne har forflytta seg til digitale plattformer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer