DEBATT

Debatt: Asylpolitikk

Ingen gråter for Ullevål Hageby

Hvis du virkelig ønsker å stå for en slik desavuering av andre menneskers engasjement og lidelse, må vi begynne å snakke om tragedien i Ullevål Hageby.

IMOT UTSENDELSE: Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, holdt mandag appell utenfor Stortinget under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IMOT UTSENDELSE: Rune Berglund Steen, leder i Antirasistisk senter, holdt mandag appell utenfor Stortinget under markeringen for stans i utsendelse av flyktninger til Afghanistan. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Rolness er de enkle løsningers mann i asyldebatten. Det har ingenting å si hvilken gruppe asylsøkere det er snakk om, eller konsekvensene for dem av den strenge politikken han går inn for. Har han noen gang argumentert for at en gruppe asylsøkere skal behandles mer skånsomt, eller er budskapet gitt på forhånd?

Rolness kritiserer en reportasje på TV 2, hvor en norsk kvinne dro til Paris for å finne igjen en afghansk ungdom. Han omtaler reportasjen sarkastisk som «tristessen i Paris». Han snakker altså om en ungdom som flyktet fra krig, og som ble så elendig behandlet i Norge at han flyktet herfra for å sove på en pappeske i et annet europeisk land. «Tristessen i Paris?» Fy faen, Rolness! Hvis du virkelig ønsker å stå for en slik desavuering av andre menneskers engasjement og lidelse, må vi begynne å snakke om tragedien i Ullevål Hageby.

Rolness’ kronikk er en oppvisning i selektive og svake fakta og lettvinte poenger. Å sammenlikne antallet drepte i Afghanistan med norske trafikkulykker, er et lite høydepunkt i virkelighetsforvrengning. Det er snakk om et istykkerskutt og utarmet land som er i krig på 17. året. En halv million ble fordrevet av kamphandlinger bare i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer