«Ingen grenser»-Fredrik forteller om oppveksten uten faren

- Det er over 20 år siden jeg snakket med ham.

HJEMME:  1. desember flytta Fredrik Alden Thorsen, som nå er å se i serien «Ingen grenser» på NRK, inn i sitt nye hus på hele 388 kvadratmeter. Det drømmer han om å dele med en kjæreste og mange barn. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
HJEMME: 1. desember flytta Fredrik Alden Thorsen, som nå er å se i serien «Ingen grenser» på NRK, inn i sitt nye hus på hele 388 kvadratmeter. Det drømmer han om å dele med en kjæreste og mange barn. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FUSA I HORDALAND (Dagbladet): Vi har sett ham kjempe seg i retning av Snøhetta sammen med Lars Monsen og ti andre med en funksjonshemning i «Ingen grenser» på NRK.

Nå står Fredrik Alden Thorsen (31) i døråpningen til sitt nyinnkjøpte hus, en nedlagt gammel skole, på hele 388 kvadratmeter og smiler bredt.

Men selv om han har halt det matrielle han trenger, er det noe som har manglet. Han har ikke snakket med sin biologiske far siden begynnelsen av 90-tallet.

- Vi har et veldig perifert forhold. Det er en mail en gang i blant, som en oppdatering. Det er veldig overflatisk. Det er over 20 år siden jeg har snakket med ham verbalt, sier Fredrik.

LES HELE INTERVJUET OG SE FLERE BILDER I PAPIRAVISA I DAG

Kontakten ble brutt da foreldrene ble skilt. Ettersom han jobbet innen shipping reiste han mye, og var ofte utenlands i lengre perioder.

- Jeg husker han som en figur som gikk før jeg sto opp, og kom hjem etter jeg hadde lagt meg. Jeg laster ingen for det. Du må spille med de kortene du får utlevert. Det har ikke vært en sorg, men et tomrom og et vakuum. Det er noe som har manglet, sier Fredrik og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer