«Ingen Grenser»-Kari utsatt for identitetstyveri

- Føler meg misbrukt.

IDENTITETSTYVERI: Kari Sangro Olestad føler seg misbrukt etter at noen har opprettet en falsk profil i hennes navn på nettstedet Facebook. Foto: Mastiff/NRK
IDENTITETSTYVERI: Kari Sangro Olestad føler seg misbrukt etter at noen har opprettet en falsk profil i hennes navn på nettstedet Facebook. Foto: Mastiff/NRKVis mer

(Dagbladet): Kari Sangro Olestad (31) imponerte med sin enorme viljestyrke og innsats i reality-serien «Ingen Grenser» på NRK. På vei mot toppen av Snøhetta sjarmerte 31-åringen det norske folk gjennom tv-skjermen og har, sammen med de ti andre deltakerne, fått en kjendisstatus.

Identitetstyveri Kari Sangro Olestad har nå opplevd medaljens bakside. En ukjent person har nemlig opprettet en offentlig profil på nettstedet Facebook, og Olestad føler seg utsatt for identitetstyveri.

I en mail til Dagbladet forteller Olestad at hun oppdaget den falske profilen ved en tilfeldighet og at hun både ble sint og lei seg da hun fant ut at noen utga seg for å være henne.

- Først tenkte jeg på de som «liker» denne siden, de har jo blitt lurt til å tro at de skrev til meg. Og så syntes jeg det var ekkelt at et fremmed menneske kan sitte der og være meg. Ja, jeg føler meg misbrukt og utsatt for identitetstyveri, skriver hun.

31-åringen har blitt veldig populær etter deltakelsen i «Ingen Grenser», og oppmerksomheten ser ikke ut til å ta slutt med det første. Olestad høstet nylig en Gullruten-nominasjon i «Årets Deltaker», mens serien er nominert i kategorien «Årets Reality».

Den sprudlende dama kan skilte med over 6,500 fans på sin ekte, offentlige Facebook-profil, der hun også har uttrykt frustrasjon over identitetstyveriet.

- Det gjør meg sint å se at noen oppretter en side og UTGIR seg for å være meg! Hvis noen vet hvem det er, så vennligst be vedkommende om å slette siden snarest, skrev Olestad i går på sin profil.

Støtte fra fansen Og det mangler ikke på støtte fra fansen. Det er 173 personer som har meldt sin støtte gjennom å like statusen, og flere har rapportert den falske siden til Facebooks administrasjon.

- Det er rørende å se at så mange støtter meg på denne måten, og det gjør også at jeg føler meg sterkere i saken om at denne siden er falsk, skriver hun til Dagbladet.

Personen som har laget den falske profilen skrev i går at det var ment som en fan-side og at han/hun ikke hadde utgitt seg for å være Kari fra «Ingen Grenser». Olestad mener det er en for dårlig unnskyldning.

- Jeg mener det var en litt for dårlig unnskyldning. Hvis vedkommende hadde ment at denne siden var en fan-side burde det gått fram helt fra vedkommende opprettet siden, og ikke bare nå som vi oppdaget det. Hadde det gått tydelig fram på siden at det var en fan-side hadde jeg ikke reagert sånn som jeg gjør nå, skriver hun til Dagbladet.

Bedre selvtillit 31-åringen håper den falske profilen vil bli lagt ned, men forteller at hun foreløpig ikke har fått tilbakemeldinger om rapporteringene.

Kari Sangro Olestad har hjerneskaden cerebral parese, og var blant de som utmerket seg mest på tv-skjermen i «Ingen Grenser». Det var ikke bare publikum som lot seg imponere av den sterke dama, men også ekspedisjonsleder Lars Monsen.

IMPONERER: Denne gjengen imponerte stort på veien mot toppen av Snøhetta. Foto: Åse Bendiksen/NRK
IMPONERER: Denne gjengen imponerte stort på veien mot toppen av Snøhetta. Foto: Åse Bendiksen/NRK Vis mer

- Hun har hatt det vondt til tider, men likevel tatt fram gutsen igjen gang på gang. Med Kari er det virkelig ingen grenser, har Monsen tidligere uttalt til Dagbladet.

Etter serien har Olestad opplevd å få bedre selvtillit.

- Jeg merker at andre har fått et nytt syn på meg, og økt forståelsen for den jeg er, sa hun til Dagbladet etter deltakelsen.

SPRUDLENDE: Kari Sangro Olestad får god støtte fra fansen og lar ikke noe legge en demper på humøret. Her med Kjersti Lium fra «Ingen Grenser». Foto: Anders Grønneberg
SPRUDLENDE: Kari Sangro Olestad får god støtte fra fansen og lar ikke noe legge en demper på humøret. Her med Kjersti Lium fra «Ingen Grenser». Foto: Anders Grønneberg Vis mer