<strong>KUNNE VÆRT VERRE:</strong>  - De massive fryktende kuttene kom ikke, men heller ingen økning. Leder av Skuespillerforbundet, Hauk Heyerdahl, og teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, mener ordet stillstand er dekkende for scenkunsten i statsbudsjett. Fotomontasje: Anders Grønneberg
KUNNE VÆRT VERRE: - De massive fryktende kuttene kom ikke, men heller ingen økning. Leder av Skuespillerforbundet, Hauk Heyerdahl, og teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, mener ordet stillstand er dekkende for scenkunsten i statsbudsjett. Fotomontasje: Anders Grønneberg Vis mer

Ingen grunn til å skåle - stillstand for scenekunsten

Lettelse og skuffelse blant skuespillerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller og leder av Norsk Skuespillerforbund, Hauk Heyerdahls første reaksjon er lettelse.

- De tunge varslede kuttene er uteblitt. Det er svært gledelig, sier han.

-Snikende skuffelse Men etter å ha brukt et par timer på å lese forslaget til regjeringens kulturbudsjett, sitter ikke skuespillerlederen igjen med de store følelsene.

- Først følte jeg en lettelse, men så sniker det på seg en skuffelse, sier Heyerdahl.

- De tunge, varslede og forventede kuttene kom ikke. For film- og scenekunst på institusjonsteaterne får vi en svak pris og lønnskompensasjon - men den er ikke så stor som vi ønsket og håpet på, sier han.

Ikke noe krisebudsjett Det samlede kulturbudsjettet er på 12,5 millliarder kroner. Hauk Heyerdahl framholder at det ikke er noe krisebudsjett for hans område som regjeringen har lagt fram.

- Vi har heller ingen grunn til å juble. Detter i beste fall stillstand, sier Heyerdahl.

Teatersjef ved Den Nationale Scene, Agnete Haaland, er glad for at teateret får to millioner kroner i år også til vedlikehold, og utvidelse.

- Hva med tippenøkkelen? - Vi fikk to millioner på fjorårets budsjett, og ser ut til å få det igjen. Det er gledelig, men jeg uttrykker bekymring for hva som skjer med tippenøkkelen.

Den Nationale Scene søkte om ekstra midler til enkeltprosjekter, men det har de ikke fått.

- Jeg registrerer en økning på 3,15 prosent til driftsbudsjett, men det blir vel spist opp av økningen i drifts- og lønnsutgifter, sier Haaland.

2015 som 2014 I forslag til statsbudsjett for 2015 er Nationaltheatrets økonomiske ramme på 188 millioner kroner, mot 182 millioner i 2014.

- Når vi tar hensyn til antatt lønns- og prisutvikling, er de økonomiske rammene de samme som i fjor.

Det uttaler teatersjef Hanne Tømta fortsetter: - Dette bør gjøre det mulig for oss å opprettholde kvaliteten og omfanget på teatervirksomheten og produsere banebrytende teater for et bredt publikum.

<strong>NATIONALTHEATRET:</strong> Status quo, konstaterer teatersjef Hanne Tømta.
Foto: Nina Hansen
NATIONALTHEATRET: Status quo, konstaterer teatersjef Hanne Tømta. Foto: Nina Hansen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer